Dins del cicle de diàlegs de cuina 'Tan bo, tan a prop', volen celebrar que la mongeta del ganxet ha obtingut la denominació d’origen protegida amb una activitat dijous 7 a les 19 h a El 300 del Born, l’espai gastronòmic de Cerveses Moritz al Born Centre Cultural. Serà una trobada gratuïta per conèixer més detalls sobre aquest llegum, molt present a la gastronomia catalana ja sigui com a acompanyant –amb botifarra, guisada amb bacallà o amb cloïsses, per exemple– i també com a ingredient fonamental de l’empedrat que tant gaudim a l’estiu.
El biòleg i gastrònom Francesc Murgades conduirà la xerrada i ens n’explicarà les característiques botàniques i les propietats a la cuina, i el pagès Ramon Casamada, de la finca Can Casamada de Matadepera, ens ensenyarà a distingir la mongeta del ganxet autèntica d’altresvarietats que circulen per botigues i mercats amb aquest nom i que no ho són de veritat. I com que de tant parlar de menjar segur que ja us entra la gana, no patiu que també en fareu un tast. Així podreu comprovar per què és tan especial.