Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 11 podcasts fets a Barcelona que has d'escoltar

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

podcast
Fotografia: Malte Wingen/ Unsplash

11 podcasts fets a Barcelona que has d'escoltar

Els millors podcasts que es fan a Barcelona per estar al dia de futbol, llibres, música, política, sèries... O simplement pixar-se de riure

Per Anna Pacheco
Advertising

Són tot un fenomen. Cada vegada n'hi ha més i millors. El talent barceloní també s'hi ha sumat a la febre dels podcasts i ens n'ofereix dels temes més diversos i per a tots els públics: per als futbolers, per a la canalla amb ganes de ballar, per a adolescents inquiets, per als aficionats als misteris, per als que s'exciten amb la política internacional... Acostumen a ser peces radiofòniques més o menys curtes perfectes per parar-hi l'orella quan estàs tranquil a casa, però també quan fas esport o passeges per la ciutat. N'hi ha per donar i vendre, però nosaltres només us hem escollit les millors perquè us deixeu seduir a cau d'orella.

NO T'HO PERDIS: Les millors propostes culturals per seguir en 'streaming'

 

Ona podcast 1
IrisNegro

1. El bloque

És la versió radiofònica d’'El bloque', l’exitós programa de YouTube que va ser pioner a l’hora d’analitzar i parlar sobre l’escena urbana a Espanya. Presentat per Alicia Álvarez i Madjody, el podcast continua radiografiant amb encert la música i la cultura feta des dels marges.

A Radio Primavera Sound, Ivoox, Spotify

Ona podcast 2
IrisNegro

2. Gent de merda

Gent de merda “És com si haguessis convidat les teves amigues a dinar a casa i jo estigués escoltant la conversa des d’una altra habitació”. És la descripció de la mare d’una de les components de Gent de merda. La definició és difícilment superable. La Clàudia Rius, la Paula Carreras, la Rita Roig i l’Ofèlia Carbonell es conjuren a aquest podcast-conversa-de-bar per parlar sobre tots els temes que interessen a quatre noies de 22 a 25 anys.

A Spotify i Ivoox

Advertising
Ona Podcast 3
IrisNegro

3. Les coses fonamentals

Si t’interessa la literatura, pots recuperar el podcast dirigit per la llibretera i crítica literària Marina Porras i codirigit per l’escriptor Abel Cutillas. Sempre ben acompanyats, el programa fa crítica cultural en català. Des de l’anàlisi de l’univers de Faulkner fins a l’obra de Marcel Proust i la narrativa contemporània d’Irene Solà.

A Ivoox

Ona Podcast 4
IrisNegro

4. Coronavirus podcast

Tres companys de pis han fet aquest podcast específicament per a l’ocasió. “Ens agrada la idea de pensar que podem tenir el podcast com un diari d’aquesta situació que estem vivint”, diuen. Ho admeten: aquí es parla molt del Covid-19, però rebaixant la tensió. “La major part de nosaltres tenim feines precàries i ho patim”. Per això utilitzen l’absurd, per desfogar-se.

A Spotify

Advertising
Ona podcast 1
IrisNegro

5. La sotana

'La sotana' és un programa que no és per a tothom (sobretot, per a les grans cadenes). Acomiadats de mitjans com la Cadena Ser i Betevé, els seus responsables ara han decidit fer la seva a través del seu Patreon. Aquí es parla de l’actualitat blaugrana amb humor i sense filtre. No hi esperis rigor ni clàssica actualitat esportiva. De fet, això és el millor.

A Patreon

Ona podcast 2
IrisNegro

6. Crims Carles Porta

Sí, abans de la sèrie a TV3, hi havia els podcasts! De fet, hi ha qui es resisteix a la pantalla i prefereix que el suspens de les històries de crims catalans els arribin només a través de la veu de Carles Porta. Tot i que no és estrictament un podcast –és un programa de Catalunya Ràdio–, té una capacitat enorme de mantenir els oients enganxats durant hores i és atemporal.

A CCMA i a IVOOX

Advertising
Ona Podcast 3
IrisNegro

7. L’avió a Lisboa

El conductor del podcast, Víctor Puig, sempre ha viscut la política de forma intensa i implicada. També és consumidor de programes sobre afers internacionals en anglès. Per això ha decidit fer el mateix en català. Es toquen temes a fons amb analistes experts. Els oients diuen que són 20 minuts molt ben invertits.

A Ivoox i Spotify

Ona Podcast 3
IrisNegro

8. Freaks and bits

Diuen que tot va començar amb la crisi dels 30 d’un d’ells. L’un va enganyar l’altre, i així és com els quatre es van posar d’acord per parlar de les seves fílies, és a dir, de videojocs, pel·lis i sèries. Graven des d’una casa i, tot i que ells són una mica friquis, diuen que no cal ser-ho per gaudir del podcast. Són propers i sempre amb humor.

A Ivoox i Podtail

Advertising
Ona podcast 1
IrisNegro

9. Marea nocturna

Els periodistes culturals Desirée de Fez, Jordi Sánchez-Navarro, Xavi Sánchez Pols i Àngel Sala dediquen una hora sencera a parlar de cinema fantàstic i de terror a un 'radioshow' que podràs escoltar i veure (quan ens deixin!) als estudis de Radio Primavera Sound.

A Radio Primavera Sound, Ivoox i Spotify

Ona podcast 2
IrisNegro

10. Radio Minimúsica

El Víctor Velasco i la Núria Muntaner et fan aquesta proposta per a tota la família. Un repàs per la música moderna passant per Pulp i los Ramones. Hi ha un capítol dedicat a l’ukelele i Candela y los Supremos, un grup d’indie format per uns pares i la seva filla. Si tens fills amb inquietuds musicals, n’acabaran enamorats.

A Radio Primavera Sound i Spotify

Advertising
Ona Podcast 3
IrisNegro

11. Adolescents Icat

“Fem ràdio? O fem tele?”, es pregunta la Juliana Canet, una de les moltes veus del programa, que també té canal de YouTube. “Intentem fer una cosa entretinguda que arribi a tothom, no només als adolescents”. L’equip té entre 18 i 30 anys, així que el to i els formats s’allunyen dels programes tradicionals. I quina sort.

A CCMA

 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising