Miradocs 2019

Què fer Gratis
Penèlope
1/3
Penèlope
La Rosa
2/3
La Rosa
La Plaga
3/3
La Plaga

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

La Casa Elizalde acull una nova edició del Miradocs, la novena, que tindrà lloc del 23 de gener a l'1 de febrer al Centre Cívic de l'Eixample amb passis a les 19.30 h. La mostra de cinema documental aposta pels documentals fets a casa nostra i que reflecteixen els interessos, motivacions i realitats de les persones que convivim a Barcelona.

La mostra comença amb  el 23 de gener amb 'Penèlope', dirigida per Eva Vila i que es tracta d'una reconstrucció del relat homèric de l’Odissea a partir de la realitat de persones, vivències i espais físics; el dijous 24 hi veurem dos documentals realitzats per alumnes de l’ESCAC; d'una banda 'La Rosa', d'Anna Novell, sobre la seva tieta, l’actriu Rosa Novell, que va morir el febrer de 2015 i de l'altre 'Thanatos', d'Axel D. Sánchez, una reflexió en primera persona i en retrospectiva sobre una llarga vida, sobre la mort, la pèrdua d’éssers estimats; el divendres 25 de gener hi veurem una sessió dedicada al documental social on es projectaran quatre propostes seleccionades pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya; el dimarts 29 podrem assistir a una classe magistral sobre guió en el cinema documental a càrrec de Nataliya Kolesova, guionista i fundadora de l’agència de guió Mad Marx Guionistas; el dimecres 30 serà el torn dels alumnes del Màster Documental Creatiu de la UAB i el dijous 30 el de l'ECIB (Escola de Cinema Independent de Barcelona), que ens presentaran els seus curtmetratges. La darrera sessió de l'edició d'enguany serà el divendres 1 de febrer, i estarà dedicada al documental preferit del periodista cinematogràfic Quim Casas, 'La Plaga', de Neus Ballús, una sèrie d'històries creuades que ofereixen un retrat sorprenent de la vida a la perifèria de Barcelona.

Detalls

També t'agradarà