#MiremElPassat

Què fer, Exposicions Gratis
Ciclista, 1912
1/3
© Frederic Juandó AlegretCiclista, 1912
Senyoreta Triadó patinant al Turó Park, 1912
2/3
© Antoni GallardoSenyoreta Triadó patinant al Turó Park, 1912
Floristes de la Rambla. 1930
3/3
© Frederic Juandó AlegretFloristes de la Rambla. 1930

Time Out diu

Exposició fotogràfica de la Diputació de Barcelona que ens trasllada a la Barcelona de principis del segle XX

Sidecars de vímet, homes amb barret d’elegància natural, dones jugant al tennis amb vestits que ara ens semblen de gala, la gran nevada del 1914, carreres de cotxes i motos a Montjuïc, ciclistes amb bigotis punxeguts, futbolistes amb clenxa al mig, les floristes de la Rambla, disfresses espectaculars, processons...

Podríem omplir pàgines i pàgines descrivint amb detall les 38 fotos que formen l’exposició '#MiremElPassat'. Així, amb un 'hashtag', ja que tot va començar fa uns quatre anys a les xarxes socials de la Diputació de Barcelona. Per promocionar la seva tasca i reivindicar la feina de l’Arxiu –i també per guanyar seguidors– es van empescar la idea de, cada divendres, compartir una de les fotos antigues que amb cura, professionalitat i gairebé alquímia s’han conservat. Sempre lligades amb l’actualitat –festes de la Mercè, Carnaval, estacions de l’any...– i buscant la complicitat dels barcelonins, ja que algunes de les imatges no estaven datades i no se sabia amb claredat on estaven fetes.

Les fotos són de tres fotògrafs, Frederic Juandó Alegret, Antoni Gallardo i Emili Juncadella. Tots tres homes de la burgesia catalana que van cultivar les arts i els esports i que, també pel seu estatus social, van tenir accés a aquestes instantànies que ens fan tornar a principis del segle XX i ens ensenyen com era la ciutat –la Sagrada Família només amb una façana, carrers i edificis que ja no existeixen, d’altres que han canviat del tot, els transports de l’època...–, els costums i també les diferències de classes o l’accés de les dones a coses tan simples com, per exemple, alguns esports.

Les fotografies responen a dues grans temàtiques, els esports i la societat, i totes són d’abans del 1930. A més de meravellar-vos amb el viatge al passat, penseu en la feinada de l’equip de l’Arxiu per recuperar i conservar aquestes peces que, en molts dels casos, els van arribar en plaques de vidre.

Fent referència al seu origen, '#MiremElPassat' mostra les fotos imitant els 'posts' a les xarxes socials, acompanyades de les biografies dels tres fotògrafs. També han creat una exposició virtual perquè la interacció amb el públic no s’aturi a la mostra física i serà allà on trobareu el formulari per sol·licitar una visita guiada.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers