Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right MOT. Festival de Literatura en terres gironines.

MOT. Festival de Literatura en terres gironines.

Reflexions sobre novel·la i ciutat

Per Time Out en associació amb aigua Sant Aniol
Advertising

Olot, terra de volcans per excel·lència, serveix d'escenari, juntament amb Girona, pel festival de literatura MOT que celebrarà la seva segona edició, entre el 9 i el 19 d'abril. Aquest any el tema central serà la relació entre l'emergència dels nuclis urbans i la de la novel·la a través del tema de l'escriptura de ciutats. 

Quina és la naturalesa de la relació entre novel·la i ciutat? Quina mena d'històries, arguments, trames, engendren les ciutats i per què? Què és, en realitat, una ciutat? Un lloc? Un agent-actor? Un llenguatge? Un mite? Aquestes són algunes de les preguntes que ens anticipen, sobre les que giraran les reflexions del festival.

El primer dijous es visiten Bogotà i Medellín, amb els escriptors Laura Restrepo i Kim Manresa. El divendres 10 d'abril serà el torn de tres grans capitals: París, Lisboa i Barcelona. La invenció de la primera gran ciutat s'abordarà amb Éric Hazan i Josep Ramoneda. Els misteris lisboetes intentaran ser resolts amb les aportacions António Llop Antunes i Jordi Galves. La gran novel·la sobre Barcelona es debatrà en companyia d'Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies. El dissabte a la tarda, Juan Insúa i Lolita Bosch reflexionaran sobre la deconstrucció i reconstrucció de la ciutat. Per tancar la setmana es proposa visitar la Londres literària amb John Lanchester i Matthew Tree. Sens dubte, un programa de luxe que no poden desaprofitar els urbanites ni els amants de la novel·la contemporània.

 

Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising