0 M'encanta
Guarda-ho

MOT. Festival de Literatura en terres gironines.

Reflexions sobre novel·la i ciutat

Olot, terra de volcans per excel·lència, serveix d'escenari, juntament amb Girona, pel festival de literatura MOT que celebrarà la seva segona edició, entre el 9 i el 19 d'abril. Aquest any el tema central serà la relació entre l'emergència dels nuclis urbans i la de la novel·la a través del tema de l'escriptura de ciutats. 

Quina és la naturalesa de la relació entre novel·la i ciutat? Quina mena d'històries, arguments, trames, engendren les ciutats i per què? Què és, en realitat, una ciutat? Un lloc? Un agent-actor? Un llenguatge? Un mite? Aquestes són algunes de les preguntes que ens anticipen, sobre les que giraran les reflexions del festival.

El primer dijous es visiten Bogotà i Medellín, amb els escriptors Laura Restrepo i Kim Manresa. El divendres 10 d'abril serà el torn de tres grans capitals: París, Lisboa i Barcelona. La invenció de la primera gran ciutat s'abordarà amb Éric Hazan i Josep Ramoneda. Els misteris lisboetes intentaran ser resolts amb les aportacions António Llop Antunes i Jordi Galves. La gran novel·la sobre Barcelona es debatrà en companyia d'Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies. El dissabte a la tarda, Juan Insúa i Lolita Bosch reflexionaran sobre la deconstrucció i reconstrucció de la ciutat. Per tancar la setmana es proposa visitar la Londres literària amb John Lanchester i Matthew Tree. Sens dubte, un programa de luxe que no poden desaprofitar els urbanites ni els amants de la novel·la contemporània.

 

Comentaris

0 comments