Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
ZOO de Barcelona
ZOO de Barcelona

3 motius per (re)descobrir el Zoo!

Amb el benestar animal com a prioritat, el Zoo continua transformant-se cap a una casa de conservació de la biodiversitat del planeta, recerca científica i sensibilització cap als animals. Un espai ple de vida a redescobrir!

Time Out en col·laboració amb Zoo de Barcelona
Publicitat

Circuits educatius per sensibilitzar als infants i adolescents i nous espais per protegir animals en perill d'extinció són algunes de les novetats que ha anat implementant el Zoo de Barcelona, que cada dia es reinventa per poder dur a terme la tasca de conservació de la fauna alhora que cuida de tots els seus eixerits habitants!
Cuidadors i cuidadores us faran de guies per explicar-vos en quines situacions viuen, quina és la seva realitat diària i què podem fer com a Humanitat per a preservar-los. I és que sembla mentida, però podem fer molt amb petites accions... Més de 30.000 espècies d'animals estan actualment en perill d'extinció i el Zoo utilitza l'educació per a conscienciar, l'eina més poderosa per canviar el món!
Hipopòtams, rèptils, lleons i centenars més us acompanyaran en cos i ànima en aquesta aventura. Us expliquem tres motius que creiem rellevants per anar a redescobrir el Zoo!

La cura dels animals per sobre de tot!
Zoo de Barcelona / Aitor Lamadrid

1. La cura dels animals per sobre de tot!

Fa anys un zoo era més una atracció pensada per l'entreteniment que una institució que vetllés pel bé i necessitats dels animals. Però això és cosa del passat! Des de fa uns anys, la majoria d'aquests espais s'han tornat rellevants, i, fins i tot, imprescindibles, per poder preservar tota la biodiversitat del planeta. També són claus a l'hora d'educar des de l'experiència, observant en carn pròpia com viuen i activant l'empatia. A qui no mou el fet de veure com el canvi climàtic afecta a l'espècie que té al davant i que està plena de vida?
També és font de moltes recerques científiques que ajuden a entendre què necessiten aquests animals perquè puguin sobreviure. De fet, el 2019 el Zoo de Barcelona va aprovar un pla per reformar-se i ser cada cop més fidedigna al seu objectiu principal: la conservació i cura de les espècies per sobre de tot. Tot això seguint fil per randa el que les institucions científiques i entitats oficials recomanen amb aquesta fi, treballant braç a braç amb organitzacions mediambientals i animalistes tan importants com WWT o UICS, entre altres. Per aquest motiu, s'han compromès a reduir el nombre d'espècies i prioritzar les més properes al territori i en risc d'extingir-se al planeta, fomentar actuacions per frenar la desaparició d'espècies, crear nous espais per reproduir millor com viuen i fomentar els valors ambientals a tothom que hi vagi. Si hi aneu, us explicaran de manera molt assertiva què és el que hem de fer perquè tota la fauna visqui en harmonia amb nosaltres.

Nous espais ben salvatges!
Zoo de Barcelona

2. Nous espais ben salvatges!

La fauna més salvatge i en perill d'extinció requereix que els tractin com a reis de la selva que són! Si hi aneu, gràcies al pla de remodelació del 2019, us trobareu més espais que de costum amb la intenció de recrear a la perfecció els entorns on viuen animals tan carismàtics com els dragons de Komodo o alguns invertebrats. Potser no fan molta cosa, però són ben hipnotitzants!
Us podreu passejar pel circuit interpretatiu del Sabana de Sahel, una bioregió de l'Àfrica que es troba en perill pel canvi climàtic. Us explicaran com funciona tota la xarxa d'animals, com es relacionen entre ells, mentre connecteu amb la seva experiència. Us hi trobareu grans mamífers i d'altres espècies més petites... Una experiència plena de rugits de lleó, tant de terra com de mar! I és que us podeu sumar l'hora de dinar dels lleons de mar per veure què és el que els hi sembla tan deliciós. Els cuidadors us explicaran amb detall què és tot el que els hi està passant pel cap. 
Al laboratori d'invertebrats, us explicaran les curiositats més invisibles a l'ull d'aquests rèptils que semblen criatures tan petites al nostre costat, però que no ho són gens ni mica! Si els escolteu, us explicaran com viuen i quina funció tenen en tot el sistema mediambiental. I aquests recorreguts són només un exemple, ja que podeu descobrir molts altres ecosistemes.
Anar el zoo es convertirà en una experiència salvatge, divertida i profitosa que us farà reflexionar sobre com tractem la natura.

Una missió: millorar la vida a la Terra
Zoo de Barcelona / Aitor Lamadrid

3. Una missió: millorar la vida a la Terra

El Zoo Club ja té més de 80.000 membres que estimen la natura i s'impliquen en la seva protecció d'una manera emocionant i divertida. I també compta amb les aliances de vàries organitzacions animalistes i mediambientals perquè el Zoo es transformi cada cop més en coherència amb la seva missió, millorar la vida dels animals i les espècies!
La recerca, que també és part del nou model de Zoo, es fa mà a mà amb els principals centres d'investigació en biodiversitat del país amb objectius molt clars: la conservació de les espècies, al benestar animal i als estudis sobre la cognició. Són recerques amb molta ètica!
I, per si fos poc, el Zoo ha dissenyat un programa educatiu per les escoles i instituts, alineades al currículum, en la defensa del medi ambient i el respecte per la biodiversitat. Per què les noves generacions ja vinguin conscienciades i amb esperit de lluitar per un món millor.
Un pla molt tendre que us posarà la pell de gallina i la ment a punt per ser partícips de la solució cap a un món més sostenible i amorós amb els animals!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat