Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mugendo a Barcelona

Mugendo a Barcelona

Prepareu punys, genolls, colzes i cames perquè us presentem un art marcial molt complet!

Mugendo
Per Carlota Martí (Lymbus) |
Advertising

‘Posar cera, polir cera”. Us sona? Si vau néixer als vuitanta, probablement teniu aquesta frase gravada al cervell. El sensei Miyagi li deia a l’innocent Daniel Larusso en les seves primeres lliçons a la pel·lícula Karate Kid. Si des de llavors somieu amb practicar un art marcial, ja és hora que feu un pensament i us treballeu un cinturó. Això si... sigueu una mica originals i llanceu-vos a fer-ho de la mà del mugendo. Basa la seva filosofia en el karate tradicional però li afegeix una sèrie de tècniques més innovadores provinents d’altres disciplines com el kickboxing, la boxa, el taekwondo o el judo, combina el millor d’orient amb el millor d’occident!

Mugendo

Amb ganes de provar-ho, ens dirigim a una escola de Barcelona on fa més de 12 anys que s’hi ensenya Mugendo, el centre Golden Kyu (Ronda General Mitre, 23 | T. 935 111 954). Mà al cor i un ‘Oss’ ben fort. Així ens saludem amb companys i sensei abans de començar la sessió. Ens hi hem ficat de cap i ens han vestit per l’ocasió. Guants, pantalons de cotó i polièster típics d’aquest art marcial i una samarreta de màniga curta negra amb el logo de Mugendo a l’esquena. “Som una disciplina més moderna, més adaptada a occident. Si la gent busca els beneficis d’un art marcial però vol que, a la vegada, sigui flexible i no tan estricte, al mugendo ho troba”, explica el Javier Piernas, sensei i director del centre.

Per escalfar, durant uns deu minuts correm al voltant de la sala d’entrenament i, aturem la nostra cursa per saltar, fer una flexió de soldat –mare meva!- o pujar genolls i talons cap amunt. Amb el cos calent, estirem i ens preparem pel nostre bateig marcial. Som novells, així que, primer, el Javier ens ensenya els cops més bàsics. De punys: el directe, el jab i el hook. De cames: una puntada de peu amb l’esquerra i una altra amb la dreta, totes rectes i cap endavant.

Advertising
Mugendo

Completat el pas previ, ens integrem al grup i ens emparellem amb una companya, cinturó verd –verge santa- a qui des d’aquí li agraïm la paciència. Practiquem els cops bàsics que acabem d’aprendre, ens defensem com podem i fem un parell de fintes. I després? Toca escoltar el sensei, genoll esquerre a terra i peu dret també, en Javier explica i organitza un circuit amb diferents estacions, on en cadascuna hem de fer des de flexions, salts, treball de punys i cames o abdominals en el temps que ens marca. Estem fosos. Els companys segueixen amb combinacions i exercicis més tècnics per parelles i quan portem al voltant d’una hora de classe arriben els estiraments de comiat.

Objectiu: posar-nos a to

Camera

“La majoria d’alumnes adults vénen amb la idea de posar-se en forma i aprendre a defensar-se en situacions de risc. Guanyen agilitat, flexibilitat, reflexos... i es marquen nous reptes però el combat és només una opció. El mugendo és molt complet perquè beu de diferents disciplines i et fa apte per competir en diferents modalitats.”, diu Piernas. Li comprem! I afegiríem que és... molt intens, gairebé tant com aquests mètodes que et posen en forma en només 20 minuts.

A Golden Kyu es respira ambient jove i bon rotllo. Tenen grups de matins i tardes i la idea és fer unes dues classes per setmana. El cost és similar al d’un gimnàs però haureu de fer-vos, això sí, amb guants, pantalons i demés. Si teniu peques a casa, us direm que al Kyu de Sarrià un 60% dels alumnes són nens i nenes. Amb els petits combinen formació, educació i exercici físic i família i centre estan en contacte permanent.

Si us heu quedat amb ganes d’aprendre a fer un jab, un hook o un upper i ja heu començat a somiar amb puntades de peu circular i cinturons de molts colors... mireu quin centre us queda més a prop, proveu-ho i decidiu. Oss!

Advertising