Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mugendo

Mugendo a Barcelona

Prepareu punys, genolls, colzes i cames perquè us presentem un art marcial molt complet!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

‘Posar cera, polir cera”. Us sona? Si vau néixer als vuitanta, probablement teniu aquesta frase gravada al cervell. El sensei Miyagi li deia a l’innocent Daniel Larusso en les seves primeres lliçons a la pel·lícula Karate Kid. Si des de llavors somieu amb practicar un art marcial, ja és hora que feu un pensament i us treballeu un cinturó. Això si... sigueu una mica originals i llanceu-vos a fer-ho de la mà del mugendo. Basa la seva filosofia en el karate tradicional però li afegeix una sèrie de tècniques més innovadores provinents d’altres disciplines com el kickboxing, la boxa, el taekwondo o el judo, combina el millor d’orient amb el millor d’occident!

Amb ganes de provar-ho, ens dirigim a una escola de Barcelona on fa més de 12 anys que s’hi ensenya Mugendo, el centre Golden Kyu (Ronda General Mitre, 23 | T. 935 111 954). Mà al cor i un ‘Oss’ ben fort. Així ens saludem amb companys i sensei abans de començar la sessió. Ens hi hem ficat de cap i ens han vestit per l’ocasió. Guants, pantalons de cotó i polièster típics d’aquest art marcial i una samarreta de màniga curta negra amb el logo de Mugendo a l’esquena. “Som una disciplina més moderna, més adaptada a occident. Si la gent busca els beneficis d’un art marcial però vol que, a la vegada, sigui flexible i no tan estricte, al mugendo ho troba”, explica el Javier Piernas, sensei i director del centre.

Per escalfar, durant uns deu minuts correm al voltant de la sala d’entrenament i, aturem la nostra cursa per saltar, fer una flexió de soldat –mare meva!- o pujar genolls i talons cap amunt. Amb el cos calent, estirem i ens preparem pel nostre bateig marcial. Som novells, així que, primer, el Javier ens ensenya els cops més bàsics. De punys: el directe, el jab i el hook. De cames: una puntada de peu amb l’esquerra i una altra amb la dreta, totes rectes i cap endavant.
Publicitat

Completat el pas previ, ens integrem al grup i ens emparellem amb una companya, cinturó verd –verge santa- a qui des d’aquí li agraïm la paciència. Practiquem els cops bàsics que acabem d’aprendre, ens defensem com podem i fem un parell de fintes. I després? Toca escoltar el sensei, genoll esquerre a terra i peu dret també, en Javier explica i organitza un circuit amb diferents estacions, on en cadascuna hem de fer des de flexions, salts, treball de punys i cames o abdominals en el temps que ens marca. Estem fosos. Els companys segueixen amb combinacions i exercicis més tècnics per parelles i quan portem al voltant d’una hora de classe arriben els estiraments de comiat.

Objectiu: posar-nos a to

“La majoria d’alumnes adults vénen amb la idea de posar-se en forma i aprendre a defensar-se en situacions de risc. Guanyen agilitat, flexibilitat, reflexos... i es marquen nous reptes però el combat és només una opció. El mugendo és molt complet perquè beu de diferents disciplines i et fa apte per competir en diferents modalitats.”, diu Piernas. Li comprem! I afegiríem que és... molt intens, gairebé tant com aquests mètodes que et posen en forma en només 20 minuts.

A Golden Kyu es respira ambient jove i bon rotllo. Tenen grups de matins i tardes i la idea és fer unes dues classes per setmana. El cost és similar al d’un gimnàs però haureu de fer-vos, això sí, amb guants, pantalons i demés. Si teniu peques a casa, us direm que al Kyu de Sarrià un 60% dels alumnes són nens i nenes. Amb els petits combinen formació, educació i exercici físic i família i centre estan en contacte permanent.

Si us heu quedat amb ganes d’aprendre a fer un jab, un hook o un upper i ja heu començat a somiar amb puntades de peu circular i cinturons de molts colors... mireu quin centre us queda més a prop, proveu-ho i decidiu. Oss!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat