Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Muses 2015: 4t Cicle de dones creadores

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

Arriba puntual a la seva cita i per quart any consecutiu, el Festival de dones creadores Muses. Organitzat pel Centre Cultural la Farinera del Clot i el PIAD de Sant Martí, 'Muses' neix amb la clara intenció de donar visibilitat a la tasca que desenvolupen les dones artistes i que any rere any ha treballat per assolir aquest objectiu. 
Una setmana farcida d’activitats per intentar acomplir el seu propòsit. La programació començarà amb un taller de risoteràpia (23 i 25 de novembre), pensat com una eina de treball grupal que combina recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, alliberar tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. El Festival ofereix també un taller anomenat Drag King (del 25 al 27), en el que es tractarà de performar la masculinitat. Cada dona interpretarà un King, un personatge creat a partir d'allò que coneix i també a partir de trets de la pròpia personalitat. L’objectiu serà, entre d’altres coses, poder explorar i desxifrar els codis de la masculinitat.
'Muses' també comptarà, com a totes les edicions, amb una exposició que tractarà de fotografiar i explicar mitjançant textos, els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i especificament, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals. En el mateix marc de l’exposició i el mateix dia de la inauguració es durà a terme una xerrada (26 de novembre) sobre la visibilitat trans i la transformació social, en la que provarem de clarificar mites i estereotips, així com d’altres temes associats a la transexualitat. 
En l’apartat de les arts escèniques, l’espectacle 'Resposta a Cartes Impertinents' (24 i 25) de Novembre Vaca donarà el tret de sortida a una setmana que continuarà amb el 2n Concurs de monòlegs d’humor per a dones (27 de novembre) i l’espectacle de teatre per a tots els públics 'La Perruca' (29 de novembre) a càrrec de la cia. Nus Teatre.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà