Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nit de les llibreries

  • Què fer
Nit de les llibreries
Nit de les llibreries
Publicitat

Time Out diu

Una vintena de llibreries han preparat, per a la nit del 18 d’octubre, un seguit de propostes variades que acostaran, des de la proximitat que representen els seus establiments, els temes centrals de debat i, alhora, la personalitat diferenciada de cadascuna d’elles. Identificar llibres i persones per a la reflexió i el debat. La descoberta de la llibreria com a centre d’interès crític, proper, central, obert cada dia de l’any. La visibilització de l’assaig, el pensament i les arts en forma de participació activa. A continuació trobareu el detall de les activitats que tindran lloc a cadascuna d'elles:

Abacus (Balmes, 163): Xerrada i presentació dels llibres 'El fil invisible', de Gemma Lienas, 'Dones úniques', de Montse Barderi i 'Sara i els silencis' de Maria Escalas. La lluita de les dones per al seu reconeixement amb una mirada literària. Les tres autores conversaran amb el periodista cultural Bernat Puigtobella, amb jazz en directe, begudes i pica-pica.

Llibreria Rocaguinarda (Xiprer, 13): 'Una ciutat, uns barris, per viure, treballar i estimar'. Xerrada i debat entre Ivan Miró, Laura Álvarez i Ariadna Trillas sobre l’habitabilitat de la ciutat: gentrificació, turisme i veïnatge.

Llibreria Sendak (Còrsega, 461): 'Models literaris contra l'universal masculí a la literatura infantil i juvenil' (20.30 h). Xerrada de Bel Olid al voltant de la necessitat de preservar i potenciar la diversitat de models literaris a la LIJ a partir del llibre 'Les heroïnes contraataquen'.

Llibreria Barra/Llibre (Riego, 13): 'Moviments veïnals, passat, present i futur' (19 h). Xerrada al voltant del llibre 'Construyendo dignidad: del barrio a la ciudad', amb l'autor, Ángel Merino, l’activista Arcadi Oliveres i el periodista Txema Seglers, com a moderador.

Llibreria Bolibloc (Sant Quintí, 39): Club de lectura del llibre 'Mare de llet i mel' de la Najat el Hachmi, on es parlarà de la migració i el rol de la dona en les nostres comunitats.

La Central de Mallorca (Mallorca, 237): Homenatge a Josep Fontana, un home de llibres. (19.30 h) El relat de la història: nació, ciutat i classes populars amb la participació de Gonzalo Pontón, editor i dels historiadors Borja de Riquer, Jordi Maluquer de Motes i Xavier Domènech.

La Central del Raval (Elisabets, 6). Presentació del llibre 'El Alma del mar' (19 h), de Phillip Hoare, guanyador del Premi d’Assaig Samuel Johnson 2009, on l’autor proposa, a través de la història de la cultura barrejada amb la ficció, la recerca i el sentit d’un mateix.

Llibreria La Impossible (Provença, 232): Presentació del poemari 'Blau argila' (19.30 h), d’Esperança Castell en forma de diàleg entre Marta Pérez amb l’autora i recital acompanyat de música.

Llibreria Espai Contrabandos (Junta de comerç, 20): Presentació del llibre 'La izquierda del Siglo XXI. Ideas y diálogo Norte-Sur para un proyecto necesario' (21 h), una conversa de Jean-Louis Laville, autor del llibre, amb Joan Subirats, Comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

Llibreria Hispano Americana (Gran Via de les Corts Catalanes, 594): 'La tecnologia com a nova catalitzadora d’accés a la cultura. La llibreria tècnica en el segle XXI'. Tecnologia digital i cultura: l’empoderament de la ciutadania i el rol de les llibreries. Amb Francesca Bria i Guifi.net, moderat per Ferran Fàbregas, de Bits & Books, seguit d’un taller d’eines de fabricació digital.

Llibreria A peu de pàgina (Major de Sarrià, 50): Recital poètic i representació teatral de l’obra de Pere Quart. (20.30 h). La literatura com a eina de crítica social. Amb la intervenció de Jaume Fornés i Laura Riera.

Llibreria Pebre Negre (Clot, 41): Presentació del llibre 'Mujeres, Casas y Ciudades de Zaida Muxí', que presenta una història de l'arquitectura i l'urbanisme amb perspectiva de gènere, atorgant visibilitat i veu a dones que han contribuït al desenvolupament de les ciutats.

Llibreria Antinous (Casanova, 72): Presentació del llibre 'Guía para la salud & El entrenamiento masculino' (20 h), amb consells i reflexions del poeta Walt Whitman en plena crisi del concepte de masculinitat.

Llibreria Animal Sospechoso (Ventalló, 9): Presentació de la revista 'Parenthesis', on Valerie Coulton, Emilie Delcourt, Harriet Sandilans i Edward Smallfield conversen al voltant de la poesia com a catalitzadora de la innovació i del debat sobre societat i medi ambient (20 h).

La Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37): Presentació del llibre de relats 'Posverdades emocionales', de M. Mercè Conangla i Jaume Soler on es parlarà de postveritat i conflicte emocional (19 h).

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà