Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Nits d'estiu al Museu d'Història de Catalunya

Nits d'estiu al Museu d'Història de Catalunya

La terrassa del Museu d’Història de Catalunya es converteix en l’escenari d’un cicle estival de músiques de la Mediterània.

Museu d'Història de Catalunya
© Irene Fernandez Museu d'Història de Catalunya
Per Contingut patrocinat |
Advertising

Les Nits d’estiu tornen al Museu d’Història de Catalunya i ho fan en un marc difícil de millorar: l’escenari serà la terrassa del Museu, al cor del Port de Barcelona i amb una de les millors vistes de la ciutat. El cicle d’enguany, 'Mediterrània. Músiques que es toquen', que tindrà lloc tots els dimecres de juliol i el primer del mes d’agost, gira al voltant de les músiques de la Mediterrània i vol ser un espai en què tradició i modernitat, patrimoni i futur es donin la mà per viatjar per tots els racons del Mare Nostrum.

Així, el jazz, protagonista de les edicions anteriors, dona pas a les actuacions mestisses i arreladíssimes com les de Miquel Gil, Maria Mazzotta, Anna Ferrer o Mario Mas, entre d’altres. Una mostra del diàleg i la interconnexió que hi pot arribar a haver entre músiques entre una riba i l’altra, als quatre punts cardinals, vent i mar enllà, realitzada en col·laboració amb la Fira de la Mediterrània de Manresa. Un crit a la germanor entre els habitants d’un dels espais que més estimem de casa nostra: el mar.

L’entrada, que podeu reservar trucant al 93 225 42 44, escrivint a mhcvisites.cultura@gencat.cat o en aquest enllaçinclou una consumició i l’entrada a l’espectacle, però no només: si hi aneu dues hores abans, a les 20 h., podreu visitar l’exposició ‘Moda i Modistes’, amb visita guiada. Músiques que es toquen i que, a més, us conviden a redescobrir un dels espais més encantadors de la ciutat.

Què fer

Havaneres en femení

icon-location-pin Museu d'Història de Catalunya, La Barceloneta
icon-calendar

Les Anxovetes són un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Canten íntegrament en femení: són Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner i Marta Pérez (veu aguda/mitja), així com el guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup. Presentaran el seu espectacle ‘Anxovetes en femení’, i qui sap si rebran la resposta propera del mar.

Què fer

The Band Beyond Borders

icon-location-pin Museu d'Història de Catalunya, La Barceloneta
icon-calendar

Amine i Hamza M'raihi són dos germans de Tunis, que toquen respectivament l’ud i el qanun, els dos principals instruments de la música clàssica àrab. Es van criar amb música àrab tradicional, desenvolupant un extens domini dels seus instruments, i han evolucionat cap a diverses tradicions musicals, com la música clàssica occidental, jazz, flamenc, música índia o música persa, entre d’altres. Són líders d'una nova veu en el paisatge musical àrab i ho demostren a l’espectacle ‘The Band Beyond Borders’.

Advertising
Què fer

Trio López - Petrakis - Chemirani

icon-location-pin Museu d'Història de Catalunya, La Barceloneta
icon-calendar

El trio format per Efrén López, Stelios Petrakis i Bijane Chemirani és un grup de joves músics amb un repertori musical influenciat per diversos estils musicals de la mediterrània. Stelios Petrakis és compositor, virtuós de la lira i del llaüt procedents de l'illa de Creta, i sempre ha estat interessat en el diàleg musical entre de diferents gèneres musicals. Efrén López és compositor i multiinstrumentista (viola de corda, rebab, ud, guitarra fretless, kopuz) nascut a València i format a regions com l’Orient Mitjà o Afganistan. Bijan Chemirani és un gran percussionista, fill del mestre iranià Zarb Djamshid Chemirani, i toca el Zarb (tombak), el daf i el Bendir. La conjunció de tots tres és sinònim de diàleg entre ribes i platges.

Què fer

Miquel Gil

icon-location-pin Museu d'Història de Catalunya, La Barceloneta
icon-calendar

El valencià Miquel Gil és un dels músics més destacats del panorama mediterrani actual. Desembarca molt jove en la música de transmissió oral i dona els seus primers passos musicals en ambients rockers, però aviat coneix Vicent Torrent i Manolo Miralles amb qui funda el grup Al Tall, del qual formarà part fins al 1995, quan iniciarà un nou camí més personal. Des de llavors, ha publicat set treballs i ha desenvolupat una llarga trajectòria musical al voltant de les músiques ètniques de la Mediterrània. ‘Geometries’ és el seu nou disc, un treball polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textura nova.

Advertising