Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right No us perdeu el Festival In Situ Catalunya!
Festival In Situ Catalunya
Time Out Barcelona Festival In Situ Catalunya

No us perdeu el Festival In Situ Catalunya!

Hem demanat a productors de tot Catalunya que ens portin el seu territori a Barcelona i ho farem amb un festival a Instagram al llarg de tres caps de setmana. Us ho expliquem!

Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Advertising

Perquè ens agrada el producte de proximitat, perquè ens agrada menjar bé i conèixer de primera mà els productors d’allò que mengem i bevem i perquè ens agrada fer escapades gastronòmiques pel territori català, conèixer racons nous i compartir-los amb tots vosaltres... Per això, hem convidat a 63 negocis d’arreu de Catalunya a prendre les regnes del nostre perfil d’Instagram al llarg de tres caps de setmana i gaudir online del que fan i del lloc on són en una nova cita: el Festival In Situ Catalunya.

Serà al llarg de tres caps de setmana, de divendres a diumenge: 14, 15 i 16 de maig, 28, 29 i 30 de maig i 18, 19 i 20 de juny. I com ho farem? Doncs via Instagram, amb vídeos i directes on els productors ens ensenyaran què fan i on ho fan, ens parlaran del seu entorn, ens explicaran secrets del seu territori i ens donaran recomanacions per organitzar les nostres properes escapades d’una forma original, diferent i amb molt bon gust! Xefs, productors de vins, ramaders, pagesos, forners i artesans de tots els àmbits de l’alimentació ens obriran una finestra a casa seva i el seu entorn i ens deixaran entrar en el seu espai In Situ, des d’allà on vosaltres estigueu. A mida que cada data s’apropi, anirem ampliant la informació. No us en perdeu cap detall i, sobretot, gaudiu del Festival In Situ Catalunya!

14, 15 i 16 de maig

Blanc Pescador
Blanc Pescador
Foto: Blanc Pescador

Divendres, 14 de maig

Entre molts altres desitjos, l'objectiu del festival és plantar una llavor de conscienciació en tots nosaltres sobre la importància dels productes de proximitat i de les pràctiques sostenibles. És per això que el festival no podia començar d'una altra manera que de la mà del Col·lectiu Eixarcolant d'Anoia: ells planten llavors a cada dia! A través d'un Instagram TV ens explicaran com posen a disposició de tots nosaltres llavors d'espècies silvestres i tradicionals perquè el seu cultiu torni a incorporar-se en les nostres dietes.
Seguirem de la mà de l'Alfredo i la Raquel de La Tavella del Vallès Oriental: un projecte que crea llocs de treball a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs a través del lliurament de productes ecològics de proximitat a domicili.
Al migdia serà el moment dels directes... connecteu-vos-hi! A les 12 h, des del Baix Camp el Forn Sistaré de Reus ens mostraran el procés d'elaboració del pa de pagès amb IGP, guanyador del Millor Pa de Pagès amb IGP 2016. A aquestes hores... de ben segur que us farà entrar la gana!
A les 15 h, pujarem fins a l'altra punta de Catalunya, a l'Alt Empordà per encetar una botella de Blanc Pescador i per descobrir més del seu procés d'elaboració.
Després d'aquestes connexions en directe, tornarem al format Instagram TV, però no ens allunyarem gaire d'on estàvem: des del Baix Empordà, el Tomàs de La Cala Taverna ens farà una petita ruta pel moll de Palamós i ens revelarà secrets de l'ofici de pescadors. Tot seguit també ens portarà a La Cala Taverna per cuinar-nos i obrir-nos un vi.
Tornarem a baixar, en aquest cas fins al Berguedà, per fer una visita a l'Ecoavícola del Berguedà: una granja de pollastres ecològics que ens permetrà conèixer de més a prop com és de tranquil·la el dia a dia d'aquests animals.
I acabarem a l'Alt Camp, on l'Anna de la Cerveseria Rosita ens explicarà com fan les seves cerveses artesanes.

Cambra Arrossera del Montsià
Cambra Arrossera del Montsià
Foto: Cambra Arrossera del Montsià

Dissabte, 15 de maig

La segona jornada del primer cap de setmana començarà al Mas d'Eroles d'Adrall que, a través d'Instagram TV, ens mostrarà el seu procés d'elaboració dels diferents formatges artesanals que hi preparen. Continuarem amb l'Ester de Mels Cal Pastoret al Moianès, que ens parlarà d'un tema ben dolç: la mel! Aprendrem sobre les abelles, el seu comportament i l'elaboració de la mel.
Al migdia, a les 12 h, ens connectarem en directe amb Carbó Restaurant des del Baix Empordà perquè, com ja serà l'hora d'entaular-se, ens preparin una recepta de peix i ens ensenyin el seu bonic local amb vistes a Begur. I també ens connectarem amb el sud a les 16 h! La Cambra Arrossera del Montsià ens ensenyaran els arrossars i plantaran arròs en directe. Tota una experiència!
Continuarem la tarda amb un Instagram TV de Tugas i companyia del Baix Llobregat, de qui aprendrem com regar correctament un hort i les particularitats de cadascuna de les seves varietats de verdures.
De punta a punta, anirem al Pallars Lluçà per entrar a Lo Quiosc i que ens expliquin la seva cuina, els seus còctels d'enveja i ens ensenyin els espais d'aquest restaurant-bar musical.
I acabarem la jornada fent parada al Vallès Occidental, concretament a La Destilateca: com podeu saber pel seu nom, ens parlaran de la tècnica i els productes que fan servir pels seus destil·lats. Fins i tot el tastaran per tots nosaltres!

Advertising
Imperfectus
Imperfectus
Foto: Imperfectus

Diumenge, 16 de maig

I per acabar aquest cap de setmana ben viatger, començarem el diumenge amb la Meri i en Víctor de La Peixateria del Delta, al Baix Ebre. Ens ensenyaran trucs ben útils per distingit un peix ben fresc, ens parlaran de la pesca i ens recomanaran receptes de mar.
L'Eli i el Pierre, d'El Ventador de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ens cuinaran un bon entrecot madurat de vedella amb productes propis de muntanya.
A les 12 h començarà el primer directe des de l'Alt Penedès amb l'Albet i Noya: gaudirem d'un recorregut pel celler i els seus voltants mentre aprenem del vi i ens mostren un tast. El segon directe, a les 15 h, serà amb connexió des de La Garrotxa i Porcs Coromines. En Fermí Coromines, segona generació de la família, ens ensenyarà la granja de porcs i procés d'elaboració dels embotits artesanals que venen a la seva parada del Mercat d'Olot.
Pel que fa als Instagram TV de la tarda, tres de ben diferents! Des d'Aromik infusions del Ripollès aprendrem sobre les infusions i com preparar-les, després d'un recorregut pels seus prats.
De la mà del Marc i l'Oriol passejarem per les finques d'Imperfectus a l'Urgell, els quals donen una segona oportunitat a aquelles verdures que no compleixen amb l'estètica normalitzada.
I per acabar, ens acomiadarem del cap de setmana a la Terra Alta amb Identitat, on el Toni ens farà un tast d'aquests olis de la DOP Terra Alta.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising