Divendres, 18 de juny
El primer dia de l'últim cap de setmana del festival començarà a Formatges Muntanyola del Bages. Hi tenen treballant gent amb capacitats especials i hi elaboren fins a 13 tipus de formatge amb 4 tipus de llet: de vaca, bufala, ovella i cabra.
Pujarem fins a La Selva per fer una parada dolça a la Pastisseria Castanyer Serra. En aquesta petita pastisseria d'Hostalric elaboren un munt de pastissos artesanals molt populars a la zona i amb un producte molt especial: els racons d'Hostalric, unes galetes típiques de la localitat que van crear perquè aquest en poble no tenien dolços típics. A les 12 h, des de l'Alt Camp, ens esperarà en directe l'Aran de Fruits de Gaià. De la seva mà tindrem el plaer de veure els seus camps d'avellanes i ametlles ecològiques i ens explicarà quines són les seves particularitats i com les tracten. El següent directe, a les 15 h, tocarà al parc de Collserola, a Can Calopa! L'Olivera és una cooperativa de treball i d'iniciativa social que elabora vins i olis ecològics a través d'un projecte d'economia social i solidària. Ens explicaran la història del projecte!
A la tarda viatjarem fins al Baix Camp per trobar-nos amb Ferran Cerro: un jove cuiner de Reus que ens ensenyarà el seu nou local a la plaça del Castell i ens cuinarà plats per llepar-nos els dits. Sort que ja haurem dinat!
Anirem cap a l'Alt Penedès per conèixer de ben a prop Melmelades Vinyet. Heu provat mai una melmelada de raïm? Aquí les fan ben bones i ens ensenyaran tots els secrets d'aquest producte del Penedès totalment ecològic.
I per últim baixarem fins a la Ribera d'Ebre per trobar-nos amb Ratafia Ca Roman. Podrem descobrir els secrets de la seva ratafia, la de Rasquera, que s'elabora des de fa més de 50 anys amb una recepta familiar. Fins i tot en farem un tast!