Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Benvinguts a Pagès
  Foto: Benvinguts a Pagès
 2. Benvinguts a Pagès
  Foto: Benvinguts a Pagès

Gaudiu de la nova edició de 'Benvinguts a Pagès' sense moure-us del sofà

Aquest any, la gran festa de la pagesia catalana es trasllada al món digital i a les xarxes socials amb un primer cap de setmana d'octubre replet de xerrades, visites virtuals i tutorials. Feu clic a l'alimentació de proximitat!

Time Out en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya
Publicitat

Si hi ha alguna cosa que hem après a través de la situació global que estem vivint, és a coneixe'ns millor. Ens hem passat de ple al turisme local, ens hem llançat a la cuina com a remei per suavitzar les llargues hores del confinament i hem aprofitat per explorar allò que tenim a casa, aquells productes que només trobem al nostre voltant. En definitiva, hem estimat la terra. I ara 'Benvinguts a Pagès' ens convida a descobrir-la encara més!

Excepcionalment per a aquesta edició, la gran festa de la pagesia catalana canvia de format i es podrà seguir a través d'Internet el primer cap de setmana d'octubre per posar-nos en contacte amb l'origen dels productes que neixen en diferents racons de tot el país i que consumim cada dia. Aquest any no hi ha excusa perquè gaudir-la serà més fàcil que mai: a la web de 'Benvinguts a Pagès' trobareu el programa d'activitats divulgatives entre les quals destaquen xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació de la mà dels productors i productores del país.

Us expliquem què més trobareu en aquesta edició singular!

Del camp a l'ordinador

Planifiqueu-vos bé el cap de setmana, perquè us esperen un munt d'activitats relacionades amb el món del camp i la gastronomia.

El 3 i 4 d'octubre podreu connectar-vos a les entrevistes a diferents pagesos i pageses de diversos punts del país que explicaran com és el seu dia a dia a la terra i ens detallaran el procés d'elaboració de, per exemple, l'oli de les Terres de l'Ebre o la cervesa de Lleida. A més, també podreu entrar virtualment a la cuina d'un restaurant del Segrià i conèixer les tècniques culinàries d'un hotel gastronòmic de Falset.

Podreu colar-vos, a través de les visites virtuals, a explotacions de carn, embotits, aviram, ous i altres productes d'horta i explorar per dins les cases rurals de la Catalunya Central i, fins i tot, un hotel de Tarragona.

Per aprendre a treure el màxim partit dels productes protagonistes del cap de setmana, no us deixeu de consultar els tutorials per a una alimentació sana de la mà de pagesos i pageses que treballen amb mel, pa i queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromàtiques.

A més, tot i que l'edició d'enguany és virtual, encara podeu seguir les rutes de cap de setmana o d’una jornada arreu del país amb els productors i productores de fil conductor per fer de manera individual. La Costa Brava, Paisatges Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida o Pirineus: escolliu el vostre propi itinerari i marideu gastronomia, territori, paisatge, història i patrimoni.

Ompliu el cistell

Tot i que aquest any l'edició no serà presencial, igualment podreu adquirir els millors productes directament dels productors!

I és que aquesta edició virtual també ha suposat una nova oportunitat per a la digitalització de les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país per tal que puguin vendre els seus productes sense intermediaris. Doneu una ullada a la gran oferta que hi trobareu i ompliu-vos el cistell de productes de qualitat i proximitat.

Tornem al camp!

La festa virtual d'aquest any ja està en marxa i la de l'any que ve també! Ja se saben les dates de l'edició 2021 que tornarà al camp per oferir-nos el seu format presencial original.

Serà el cap de setmana del 5 i 6 de juny i tornarà a obrir les portes de les explotacions perquè les descobriu de primera mà i sense cap pantalla per davant. Tenim moltes ganes de poder gaudir d'aquesta gran festa de la pagesia catalana in situ, però abans, toca gaudir-la en el seu format més còmode: des del sofà de casa!

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat