Us ho expliquem tot sobre la nova poma que podreu assaborir a la Sala Montjuïc - Tres Xemeneies

Teniu ganes de cinema? Doncs si aneu al mític ‘fest’ de cinema a l’aire lliure del 16 al 19 i del 23 al 26 de juliol, us regalaran la nova poma Cosmic Crisp: una varietat extra fresca, saborosa i cruixent. Us atreviu a mossegar la poma?
Michael Schweigkofler
Michael Schweigkofler
Time Out en col·laboració amb Cosmic Crisp
Publicitat

Qui no s’apunta a una peli i una poma? Amb aquesta calor, la fruita entra d’allò més bé!, i encara més mentre mires una pel·lícula a l’aire lliure que forma part de la programació d’un dels festivals de cinema d’estiu més icònics de la ciutat.

A més, mossegar una poma, sempre et dona estil! Us havíeu fixat que el Doctor House menja pomes sovint? I no és l’únic personatge famós que s’ha beneficiat del sabor, la simbologia i la imatge que transmet l’acte de mossegar aquesta fruita. A la Blancaneu i a l’anime Death Note també hi apareixen com a elements clau (i ja no parlem de la Bíblia). Es diu que Newton va començar a sospitar sobre la llei de la gravetat després de rebre l’impacte d’una poma al cap. El poeta Pablo Neruda fins i tot li va dedicar una oda, i com aquests, podríem seguir amb mil exemples més. Aquestes petites delícies donen per escriure una novel·la! Us animeu a formar-ne part?

El 16, 18, 19, 23, 25 i 26 de juliol, un gazebo de la marca Cosmic Crisp farà parada a la Sala Montjuïc instal·lada a les Tres Xemeneies, per repartir-les abans de seure a gaudir de la peli. Us heu quedat amb ganes de més? Us expliquem com funciona i la programació del festival cinematogràfic, perquè pugueu decidir quin dia marida millor amb una poma entre les mans.

Plaer celestial a les Tres Xemeneies

Durant sis nits de juliol, just abans que comenci la pel·lícula, qui s’apropi a la Sala Montjuïc - Tres Xemeneies es trobarà amb quelcom poc habitual en un cinema: una parada de pomes. Però no qualsevol poma: parlem de la Cosmic Crisp, una varietat que està guanyant protagonisme per la seva textura cruixent, sabor equilibrat i aquest aspecte ple de puntets blancs que recorda un cel estrellat (mireu el seu perfil a Instagram!). Una poma que va a joc amb un cinema sota les estrelles!

A l’entrada del recinte hi haurà un gazebo de la marca, perfectament visible. Allà, un equip s’encarregarà de repartir pomes senceres al públic que entri a veure la peli. També hi haurà alguns gadgets de regal, i es compartirà una mica més de context per a qui vulgui saber d’on ve aquesta varietat i per què està donant tant que parlar.

Cada nit, a més, es projectarà un espot curt (de 30 segons) just abans que comenci la pel·lícula. Aquesta nova incorporació al món de la fruita cal celebrar-la!

La idea és senzilla: oferir quelcom saludable, fresc i saborós, just abans de seure a veure una peli a l’aire lliure. I de passada, donar visibilitat a una fruita que vol colar-se en moments on abans no solia ser-hi: com en una nit de cinema.

Cinema sota les estrelles: programació

La Sala Montjuïc és un festival de cinema, gastronomia i música a l’aire lliure que aquest any se celebra a Les Tres Xemeneies de Sant Adrià, davant del mar. Les vistes són increïbles i podreu veure la posta de sol mentre gaudiu d’una pel·lícula de deu i calmeu la gana amb una bona poma.

Podreu veure pel·lícules guanyadores o nominades a grans premis. Moltes són actuals, tot i que també hi ha algun clàssic. Us passem la programació i us donem una mossegada de com serà cada una. Les portes obren a les 19.30 h, es tanquen a les 21.45 h i la peli comença a les 22 h.

El 16 de juliol, es projecta A Real Pain, una comèdia dramàtica dirigida per Jesse Eisenberg i amb una interpretació fantàstica de Kieran Culkin. Un viatge familiar per Polònia que es complica, i que parla de vincles, memòria i aquelles petites tensions que mai acaben de marxar.

El 18 de juliol arriba Aún estoy aquí, de Walter Salles, guanyadora de l’Oscar a millor pel·lícula estrangera el 2025. Ambientada en la dictadura brasilera, segueix una mare que intenta refer-se després d’una pèrdua violenta.

El 19 de juliol es projecta Old Boy, un thriller sud-coreà de culte dirigit per Park Chan-wook. Un home és segrestat i tancat durant 15 anys sense explicació. Quan l’alliberen, busca respostes… i venjança.

Més emoció? El 23 de juliol és el torn de También esto pasarà, una comèdia dramàtica dirigida per Maria Ripoll, amb Marina Salas i Carlos Cuevas. La Blanca, acabada de quedar òrfena, travessa un dol complicat entre amants, records i el retorn a la casa materna a Cadaqués.

Jurado nº 2, dirigida per Clint Eastwood, també forma part de la programació (el 25 de juliol). Un jove a punt de ser pare entra en un jurat popular i es veu atrapat en un dilema moral que pot canviar-li la vida.

I el 26 de juliol, es tanca amb un clàssic: El apartamento, de Billy Wilder. Jack Lemmon interpreta un empleat que presta el seu pis als caps per a les seves aventures amoroses… fins que s’enamora de la noia equivocada. Quin us ve més de gust? Reserveu aquí.

Una explosió de sabors

La poma Cosmic Crisp és plena de matisos i capes. La primera mossegada revela aquest crunch inconfusible; després ve la suculència, i, finalment, el que realment marca la diferència: l’equilibri. No és ni massa dolça ni massa àcida. Deliciosa!

Aquesta varietat neix de l’encreuament entre dues pomes molt conegudes (Honeycrisp i Enterprise), i va ser desenvolupada als EUA amb força cura abans de començar a cultivar-se a Europa. Ara ha arribat a Espanya i comença a aparèixer en contextos poc habituals per a una poma, com aquesta activació al cinema a l’aire lliure.

Amanida caprese amb burrata

Una poma és una poma… fins que decideixes que ja no ho és. Més enllà de menjar-la tal qual —que és com millor se’n gaudeix la textura—, també funciona genial en receptes d’estiu. Una de les més encertades per a aquesta època és la versió d’amanida caprese amb burrata i Cosmic Crisp.

És molt fàcil de preparar, i la poma li dona aquest toc especial que transforma la recepta. Només cal col·locar unes rodanxes de poma i tomàquet en un plat, afegir la burrata esmicolada per sobre, decorar amb fulles d’alfàbrega fresca i amanir amb oli d’oliva verge extra i un rajolí de vinagre balsàmic. Per acabar, una mica de sal i pebre al gust… i ja està! Una amanida ràpida, fresca i amb aquest punt diferent que fa que no en sobri ni una rodanxa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat