Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc del Castell de Montesquiu, Osona
Foto: Oriol Clavera / Diputació de BarcelonaParc del Castell de Montesquiu, Osona

Parcs naturals sí, però amb civisme!

El Bus Parc us proposa pujar als parcs naturals del territori sense contaminar; nosaltres us donem consells perquè les vostres escapades als parcs naturals de la província de Barcelona siguin beneficioses tant per a vosaltres com per al medi ambient

Time Out en col·laboració amb Diputació de Barcelona
Publicitat

Els últims mesos ens han obert els ulls a la natura: hem volgut allunyar-nos dels entorns urbans, omplir els dies d’aire fresc i esprémer les possibilitats del territori. Ara arriba l’època de caçar bolets i segur que molts de vosaltres sortireu cap a la natura. Feu que la vostra petjada mediambiental sigui la més petita possible! Als 12 parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s’ha triplicat el nombre de visitants respecte d’anys anteriors i aquesta riuada de gent està afectant l’entorn d’escenaris com el Montseny o la Serralada de Marina. Seguiu els nostres consells i, si pugeu a muntanya, sigueu cívics!

Pugeu-hi en bus
Foto: Ricard Badia / Diputació de Barcelona

Pugeu-hi en bus

Sense fum, benzina o embussos, estalviant i, el més important, sabent que esteu cuidant el medi ambient.
Per anar al Parc Natural del Montseny i al de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, ho teniu ben fàcil: la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ofereix el servei Bus Parc, un transport públic integrat de tren i bus que us hi porta directament des de casa els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any (excepte Nadal i Sant Esteve). Consulteu les diferents rutes, punts de sortida i horaris, i trieu l'opció que us sigui més còmoda!

Aparqueu, però on toca!
Foto: Ricard Badia / Diputació de Barcelona

Aparqueu, però on toca!

Als parcs naturals del territori s'hi pot accedir també amb el cotxe, però aparqueu sempre on toca! I és que sovint veiem vehicles mal aparcats o en zones no autoritzades. A qualsevol dels parcs podreu trobar sempre assenyalats els aparcaments on deixar el vostre vehicle. Aparqueu bé i gaudiu a peu de la natura!

Publicitat
Que les fulles siguin l'únic soroll
Foto: Ricard Badia / Diputació de Barcelona

Que les fulles siguin l'únic soroll

Si hi ha una cosa que busquem quan ens enfilem cap a la natura, és relaxar-nos! I és que només sentir la rugositat d’un arbre ja ens fa respirar diferent. És per això que, si decidiu pujar fins als parcs naturals en moto, assegureu-vos de fer-ho a la velocitat correcta, per on toca i sense fer un soroll excessiu… no interrompeu la meditació dels altres!
Recordeu mantenir la mateixa calma mentre passegeu pels bonics camins del nostre paisatge.

Què posem a la motxilla?
Foto: Ricard Badia / Diputació de Barcelona

Què posem a la motxilla?

Caminar per la natura no és com trepitjar asfalt; s'ha d'anar ben còmode per caminar per tota mena de camins (o per estirar-vos a l'herba en les zones on estigui permès!). És per això que vestir-vos amb la roba adequada i calçar-vos amb el calçat adient us faran l’experiència molt més còmoda i fàcil.
Aprofiteu per posar a la motxilla uns prismàtics i observar la natura i la fauna des de la distància. Si no us hi acosteu, veureu els animals molt més relaxats i l'experiència serà encara més bonica.
I si voleu venir acompanyats del vostre gos, assegureu-vos de portar-lo ben lligat perquè no atemoreixi altres visitants o els ramats.
I, sobretot, no us oblideu de recollir les vostres deixalles quan marxeu.

Publicitat
Seguiu el camí
Foto: Ricard Badia / Diputació de Barcelona

Seguiu el camí

Sou uns amants dels pedals? Doncs carregueu les vostres bicicletes i gaudiu del paisatge sobre rodes. Això sí, abans, assegureu-vos que la ruta que traçareu està dins dels camins senyalitzats. I si preferiu fer-les a peu, també!
Als parcs trobareu camins senyalitzats, podreu demanar consell als punts d'informació i, fins i tot, podeu consultar a la web o a través de les apps i les guies digitals el recorregut a descobrir. No hi haurà manera de perdre's!
Trobareu tota la informació actualitzada de cadascun dels parcs i dels serveis que us ofereix la Xarxa a parcs.diba.cat

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat