Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi

Passió per les lletres

Si voleu formar part d’un grup de lectura, descobrir nous escriptors o aprendre a escriure, aquí podreu trobar les següents associacions dedicades a la literatura i les llengües!

Escrit per
Mireia Martínez
Publicitat

Quin goig fa la ciutat per Sant Jordi! Miris on miris, veus algú amb un llibre a la mà. Si ets d'aquells a qui els agradaria que la festa de la literatura fos cada dia, hi ha un munt d'associacions de la ciutat que vetllen per aquesta disciplina.

Un exemple és l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), una entitat sense ànim de lucre que reuneix els editors de revistes en llengua catalana. També trobem l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, que ha gestionat la supressió de l'IVA per als escriptors i traductors i manté negociacions amb diversos organismes públics sobre temes fiscals, laborals i de previsió (al web podreu esbrinar com associar-vos-hi i gaudir d’avantatges!).
Si voleu publicar la vostra obra, teniu l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, que té més de 20 anys d’experiència, o podeu consultar l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, que agrupa les empreses editorials que publiquen en llengua catalana.
I si el que voleu és formar part d’un grup de lectura, podeu apropar-vos a l’Ateneu del Clot (Muntanya, 16 bis) i compartir l’última novel·la que us heu llegit (es reuneixen el tercer divendres de cada mes a les 19 h). Si us queda lluny, teniu també l’opció dels Lluïsos de Gràcia, que el passat setembre en van engegar un que es reuneix els dilluns de 19 a 20.30 h. Podeu reservar-hi plaça enviant un correu a clubdelectura@lluisosdegracia.cat o presencialment als Lluïsos de Gràcia.

En l’àmbit de l’educació, l’Associació de Mestres Rosa Sensat reuneix mestres per l'interès comú de millorar l'ensenyança i renovar-la pedagògicament. Aquesta associació disposa d'una biblioteca especialitzada en pedagogia i els socis reben gratis una subscripció anual a una de les revistes. I en el jurídic, l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia té com a objectiu fomentar l'ús del català en l’àmbit jurídic: al web hi ha un recull d’enllaços molt útil de legislació en català.
Al rovell de l’ou de Gràcia trobem l’Aula de Escritores-Multiespacio Literario (Sant Lluís, 6), que ofereix cursos presencials o una aula virtual amb tallers i cursos en línia molt atractiva (sabíeu que és l’aula d’escriptura més antiga de la ciutat?). Al districte de Sant Martí hi ha la Fundació Enciclopèdia Catalana, que enguany celebra 50 anys de dedicació a la publicació en català d’obres de temàtica diversa, entre elles la Gran enciclopèdia catalana i el Diccionari de la llengua catalana.
Ateneu Barcelonès
  • Llocs d'interès
  • El Gòtic

L'Ateneu Barcelonès compta amb una de les ofertes culturals més intenses i variades de la ciutat, amb nombroses activitats periòdiques organitzades al voltant d'una desena de seccions temàtiques: Arts plàstiques, Ciències i tecnologia, Cinema, Economia, Estudis polítics, jurídics i socials, Filosofia, Història, Llengua i literatura, Música i Club d'Escacs.

Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat