Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pau Riba

Pau Riba reinterpreta el Nadal

El músic ens explica en primera persona el seu projecte nadalenc, ‘Jisàs de Netzerit’, que protagonitza amb De Mortimers amb la col·laboració de cerveses Moritz

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

No ha arribat el Nadal i ja estem saturats… A tu passa el mateix?
Sí, clar, quan arriben aquestes dates, tothom se sent obligat a guarnir-ho tot, a posar avets i llumets i musiquetes nadalenques per tot arreu, a mostrar alegria i a fer regals per un tub… La veritat és que enfarfega.

Quina relació té Jisàs de Netzerit amb els espectacles nadalencs tradicionals?
A Jisàs de Netzerit també s’hi explica el naixement de Jesús però no hi ha dimonis ni són els pastorets els que marquen la ruta. Aquí són els reis els que ho fan. Però és que, a més del naixement de Jesús, també expliquem el de Jisàs, que succeeix d’aquí a dos mil anys i en clau intergalàctica, i també hi mesclem l’actualitat. Fem un gloriós bocata: pa de dos mil anys enrere, pa de dos mil anys endavant, i en mig la mortadel·la del nostre dia a dia, amb els personatges clau i les anècdotes més saboroses de l’any que es tanca. 

En què t’inspires per renovar els continguts d’aquest obra? En quines referències culturals et bases?
Em baso en el fet que la humanitat del segle XXI no és la mateixa que la del segle I, ni tampoc és la mateixa que la del segle XIX. Ens trobem en plena era del coneixement, i el que fins fa poc s’havia descrit com a miracle avui s’ha de descriure com la conseqüència lògica d’una llei científica o un aparell tecnològic. Aquesta és la clau: la verge es queda prenyada sense intervenció del mascle no per un miracle sinó per intervenció d’un aparellet teleconceptiu.

Com és treballar amb De Mortimers?
Una delícia. De Mortimers són actors, músics, pallassos i persones entregades, tot en un.

Per què és un projecte amb continuïtat?
De moment, aquesta és la quinzena edició: vam començar el 2001, amb el segle, per això també n’hi diem Els pastorets del segle XXI, i més aviat sembla que la cosa va a més. A més a més, com que el guió va canviant, crea addicció. És com anar a veure un resum dels fets més importants de l’any i al mateix temps veure com la mateixa història canvia a partir d’aquests fets.

Digue’m un desig nadalenc per als lectors de Time Out.
Que quan vagin a Jirasselim trobin allotjament, ja que l’Ede Culea, l’alcaldessa d’allà, ha dictat una ferotge moratòria hotelera i diuen que la cosa està difícil. Jisàs de Netzerit es farà del 18 de desembre al 8 de gener a diferents espais de Catalunya. jisasdenetzerit.blogspot.com.es

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat