Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 plans sorprenents amb gust a iogurt

Et proposem una ruta gastronòmica d'allò més original i divertida seguint l'aroma d'aquest aliment

Escrit per
Contingut patrocinat
Publicitat

El iogurt, un clàssic que ha anat evolucionant fins convertir-se en molt més que unes postres, actualment trepitja fort en el panorama gastronòmic. Ens sorprèn trobar-lo a bars de moda o a la carta de molts restaurants de cuina creativa, que han sabut treure partit a la seva textura i la seva versatilitat de les formes més originals. Una de les grans virtuts del iogurt és que, si tens problemes per digerir la lactosa, pots prendre'n igualment, ja que conté aproximadament 4 grams i una persona amb dificultats per processar la lactosa pot digerir fins a 12 grams al llarg del dia. A més, els ferments del iogurt s'alimenten de la lactosa, la trenquen i ens ajuden a digerir aquest sucre natural dels lactis, que d'altra banda és essencial per al nostre organisme. I el millor de tot és que el iogurt es pot combinar perfectament amb un munt d'ingredients: des de la fruita i els cereals fins a les espècies més exòtiques i productes salats. Vols comprovar-ho? Acompanya'ns per aquesta ruta i descobreix llocs i idees per assaborir el iogurt de les formes més curioses i delicioses.

Un bar a base de cereals
© Maria Dias

Un bar a base de cereals

Quan crèiem que ja ho havíem vist tot en matèria de bars especialitzats, descobrim que, a pocs metres del mercat de Santa Caterina, hi ha un petit local on només serveixen cereals. Això sí, de tots els tipus, formes i colors. És el primer bar de cereals que obre les portes a Barcelona, però a d'altres ciutats com Madrid o Londres aquest tipus de local és tot un fenomen. A El Flako t'aconsellaran sobre els cereals que millor combinen amb iogurt dolç o àcid, especialment aquells que és millor no barrejar amb llet calenta o que són més ensucrats. Per esmorzar, berenar o prendre un refrigeri amb fonament, un bol de cereals amb iogurt t'aporta una bon xut d'energia i felicitat.

Gelats de iogurt

Gelats de iogurt

La febre del iogurt gelat va arribar ja fa diversos anys a la nostra ciutat per quedar-se. Aquest ingredient, pel seu sabor i la seva textura, permet gaudir d'un gelat sa, natural i que admet infinites combinacions o 'toppings' que el fan encara més deliciós i divertit. En ell podeu banyar des de fruites i fruits secs fins llaminadures, xocolata fosa o galeta picada. Una bona manera de refrescar i seduir el paladar, a més d'aportar al cos energia, proteïna i calci.

Publicitat
Autèntics tzatziki grecs

Autèntics tzatziki grecs

Si alguna cosa hem après de la cuina grega és que el iogurt no només serveix per prendre de postres, esmorzar o berenar. Aquest aliment és la base d'una aclamada salsa típica del país hel·lè: el tzatziki. El iogurt i la menta són els ingredients principals d'aquest acompanyament, que també porta cogombre ratllat, all, llimona i sal. No us resultarà difícil preparar aquesta recepta a casa però, si no us voleu arromangar, podeu degustar aquesta refrescant salsa al restaurant Itaka, on la barreja de sabors grecs i àrabs és marca de la casa. I, si us ve de gust provar aquesta crema en un restaurant de cuina catalana, podeu fer-ho a Le Bisbe Tip.

Receptes sorprenents per fer la volta al món
©Maria Dias

Receptes sorprenents per fer la volta al món

Les receptes a base de iogurt són molt habituals en la cuina grega i turca, però aquest també és un ingredient estrella de la gastronomia d'altres països, com el Líban. Si vols comprovar-ho, pots fer-ho al Raval, al restaurant Summak on serveixen el Kishk, un coca libanesa amb pasta de iogurt sec i ceba. Si prefereixes provar la cuina palestina, a Aska Dinya utilitzen el iogurt per elaborar algunes de les seves receptes més mítiques; per exemple pots demanar-te un Ozzi: arròs bullit amb carn picada de vedella, pastanaga i pèsols, que se serveix acompanyat de iogurt. I, si ets amant de la cuina francesa, no deixis d'acostar-te a Las Delicias de Francia, on preparen un bistec tàrtar –li diuen 'El húngaro'– 'amb ceba, cogombre, paprika i iogurt!

Publicitat
DIP by DIY per portar-te on vulguis

DIP by DIY per portar-te on vulguis

Si encara no coneixes el verb de moda 'dipejar' ja estàs trigant. Tothom cau rendit davant el plaer de untar un snack cruixent en una crema suculenta que pots preparar tu mateix –ens sumem a la moda del Do It Yourself– amb una base de iogurt natural o grec. Si barreges un iogurt natural amb cogombre, all, oli, julivert i sal, tens un perfecte DIP per portar de pícnic amb els teus amics. Què et sembla si portes també una crema elaborada amb iogurt grec, pebre vermell, all, ceba, julivert, sal, alfàbrega i cibulet? Per als més atrevits, us recomanem un DIP de iogurt natural amb una gota de xerès, carxofes tallades, formatge crema, ceba picada, espinacs i menta. Al·lucinant, no? I de postres, culmineu aquest deliciós dia a l'aire lliure amb un DIP de iogurt natural, canyella en pols i puré de poma, que podeu acompanyar de grills de poma amb la seva pell. Boníssim i molt saludable!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat