Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Poesia completa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Poesia completa

Poesia completa

Edgar Allan Poe

Per Josep Lambies
Advertising

1. La por que t’enterrin viu
No m’ho invento, Poe és immortal. Us diran que va morir l’any 1849 en un hospital de Baltimore, drogat fins als queixals, amb una camisa de dormir cedida a la caritat. Però llegiu aquell relat seu que es titula 'L’enterrament prematur', sobre les persones sepultades en vida,  sobre aquells morts que van despertar dins del propi taüt. Poe creia en la ultratomba. Li tenia por. Perquè sabia que algun dia s’hi trobaria.

2. Les paraules de l’ocell negre
Els de Quaderns Crema publiquen una excel·lent edició bilingüe de la poesia completa de Poe, amb versió catalana de Txema Martínez. Són versos de mausoleu i teranyina, obres de terror romàntic amb una sonoritat excepcional que la traducció ha captat molt bé. Sentireu les campanes de ferro que toquen a morts, i els crits d’aquell corb que va dir: “Mai més”.

3. El camí cap al país dels somnis
L’obra de Poe és, com deia Neruda, “matemàtica tenebra”. El pròleg ho explica bé. Està marcada per les dones que va perdre –per aquella cosina de 13 anys amb qui es va casar i que va morir de tuberculosi–, i per l’alcohol i la indigència. Llegiu un poema com El país dels somnis, avanceu per aquell camí fosc, fantasmal, on viuen els àngels de la mort. No en podreu tornar.

Poesia completa
Edgar Allan Poe
Quaderns Crema
256 pàgines. 14 €.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising