Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Primo Levi. El testimoni, l’escriptor, el científic' a El Born CCM

  • Què fer, Centres culturals
  1. Primo Levi
    Foto: Born CMM
  2. Primo Levi
    Foto: Born CMM
  3. Primo Levi
    Foto: Gianni GIANSANTIPrimo Levi
Publicitat

Time Out diu

Descobriu la vida de l'autor italià i supervivent de l'Holocaust a través de diversos homenatges en forma d'una instal·lació, un concert, conferències i més

Els seus coneixements de química van salvar-lo del camp de concentració d'Auschwitz-Monowitz. La seva destresa amb l'escriptura el va portar a escriure 'Si això és un home', una obra mestra sobre les seves vivències entre l'horror del nazisme. I el 1975 va barrejar aquestes dues passions, la química i l'escriptura, en un llibre híbrid que barreja autobiografia i química: 'El sistema periòdic'.
La figura de l'italià Primo Levi és d'aquelles que val la pena descobrir amb profunditat i aquest 2022, coincidint amb el 35è aniversari de la seva mort, El Born Centre de Cultura i Memòria ens hi convida a través d'un programa d'actes d'homenatge.
Fins al 26 de juny hi podrem gaudir de la instal·lació 'Io sono un centauro': cinc fotografies i textos curts que ens ajuden a entendre, a grans trets, la importància de la seva persona.
El 5 de maig, en l'acte inaugural, es projectarà el documental 'Gli sci di Primo Levi' amb testimonis d'aquells que van tenir l'oportunitat de conèixer l'autor. Els dies 7 i 8 de maig gaudirem d'un concert de piano i el recital de diversos fragments de Levi. I, per saber-ne més, conferències d'experts els dies 24, 25 i 26 de maig i 7 i 9 de juny.
Endinseu-vos en el seu univers de química, història i filosofia!

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà