Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Raval(s) 2015

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

Del 12 al 15 de novembre, el Festival de Cultura Raval(s) celebrarà la seva 13a edició carregat de canvis i noves mirades sobre el barri. Aquest festival comunitari i col·laboratiu, en el qual participen més de 120 entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del Raval, tindrà com a eix temàtic l’arrelament al barri. Al voltant d’aquest concepte es programaran activitats artístiques, socials i educatives gratuïtes, relacionades, entre d'altres, amb la reivindicació dels projectes socioculturals i artístics que es desenvolupen a l’espai fabril de Can 60 o amb la recuperació del teatre Arnau, així com al voltant de les tradicions i històries oblidades del barri i la coneixença entre les persones que l’habiten.
 
Entre les més de 70 activitats programades, destaquen les relacionades amb la coneixença del barri, la seva gent i els seus costums, que es mostraran a través d’exposicions com 'La Nostra Barcelona-Raval. La ciutat i el barri amb els ulls dels qui en formen part' (dv. a les 17 h a la Galeria Moraima), i 'Retrats Paral·lels. Històries de vida del Raval', que tenen com a protagonistes al veïnat del Raval; d’activitats lúdiques i intergeneracionals com 3,2,1 Surt a jugar!!! (dv. de 17 a 20 h a la pl. Vázquez Montalbán), per donar a conèixer als més petits diversos jocs tradicionals i populars amb els quals jugaven els nostres avis i àvies; Coneguem-nos, durant la qual un grup de joves majoritàriament de les comunitats sikh i musulmana, acompanyaran a avis i àvies del Raval a visitar els seus respectius centres de culte dissabte a partir de les 10 h.
 
Diaris de vida, les nostres arrels (dv. 13 a les 17 h a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu) és un taller participatiu per compartir l'experiència de les persones que han escrit en algun moment un diari personal i sota el títol d'Ens coneixem?... Acosta’t a la nit màgica de l’Índia!, s'han organitzat un conjunt d’activitats que tindran lloc el dissabte de 18 a 21 h a la Rambla del Raval per celebrar l’Any Nou Hindú, tot descobrint diferents costums d’aquest país.
 
L’intercanvi cultural a través de la gastronomia també tindrà un espai al festival. Amb el lema Què es cou al Raval? es duran a terme activitats d’intercanvi de receptes (dv. de 18.30 a 21 h a la Rambla del Raval), la II Festa de la Sopa d'aquí i d'allà (dv. a partir de les 20.30 h a la Rambla del Raval) i Ens mengem el Raval? (a l'auditori del Convent (pl. dels Àngels) a partir de les 17 h), una experiència per fomentar la relació entre les diverses formes d'art i el menjar com a vehicle per establir relacions entre el veïnat.
 
La música estarà molt present durant el festival, amb actuacions a la Rambla del Raval (divendres a partir de les 17.30 h i dissabte a partir de les 12 h), el Museu Marítim(divendres 13 a partir de les 11) i la Parròquia del Carme (dissabte 14 a partir de les 12 h), que abarcaran múltiples estils, que aniran des de hip-hop, jazz, soul i la música brasilera fins al cant coral, entre d’altres, i en les quals tindran una destacada participació diferents formacions de veïns i veïnes del barri.
 
La programació inclou el IV Concurs Internacional de Curtmetratges al Raval La mida no importa, així com diverses exposicions, tallers infantils, teatre, dansa, itineraris per conèixer les múltiples cares del Raval i visites guiades a alguns dels seus grans equipaments.

La gran festa de Raval(s) culminarà diumenge amb una multitudinària cercavila popular que començarà a les 12 h a la plaça dels Àngles en la qual participaran els gegants, gegantons, cap grossos, bestiari, percussió, bandes i graelles del barri.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà