Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Raval(s) 2018

  • Què fer
  1. Raval(s)
    © Clara SotoRaval(s)
  2. Raval(s)
    © Clara SotoRaval(s)
Publicitat

Time Out diu

Del 8 a l’11 de novembre, diversos espais del Raval acolliran la 16a edició d’aquest festival de cultura, durant el qual s’oferiran més d’una cinquantena d’activitats gratuïtes fruit del treball comunitari d’un centenar d’entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del barri. Enguany, la lluita antiracista centrarà la programació del Festival, que vol contribuir a construir un barri igualitari i sense prejudicis.

El festival s’iniciarà dijous als Jardins de Rubió i Lluch, que acolliran propostes de diferents entitats, col·lectius i associacions: una jornada col·lectiva d’intercanvi de receptes, infusions i medicines alternatives del Raval, un recorregut per la història de l’antic Hospital de la Santa Creu, un programa de ràdio al carrer on les veïnes i els veïns del Raval rememoraran les seves vivències al barri i activitats artístiques, lúdiques i participatives com ara la construcció col·lectiva d’una maqueta en 3D del territori, que romandrà oberta durant tot el festival, una Biblioteca Humana a càrrec de la Fundació Indera, dins el marc de la qual persones migrades ens explicaran les seves vivències en relació al racisme, la presentació a la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu del llibre 'Ser mujer negra en España' de Desirée Bela-Lobedde, activista antiracista, o la Jam Session del TRÍO GREMI oberta a la participació dels músics del Raval. Paral·lelament, a la Rambla del Raval, a l’Espai Kn60Lab, se celebrarà una jornada reivindicativa que combinarà un tasteig de teatre-fòrum sobre la gentrificació i la problemàtica dels narcopisos al Raval i una Jam musical a càrrec de La Llama i oberta al públic. Així mateix, el Festival se sumarà a la lluita i resistència de la comunitat gitana envers l'anti-gitanisme amb xerrades i debats al Casal de Barri Folch i Torres a càrrec de l’associació Carabutsí, l’associació Inter-Acció i el Casal de barri Folch i Torres i CSIC, amb un cloenda musical liderada pel músic i activista gitano Sam Mosketón.

Divendres a la tarda podrem gaudir de mostres escèniques d’entitats del barri com el Forn de teatre Pà’tothom que presentarà a l’INS Miquel Tarradell ‘MUSTAFÀ és al replà!’, una peça sobre la convivència i els prejudicis en una comunitat de veïns , ‘Marionetarium culinarium’,una performance intimista al voltant de la quotidianitat i la gastronomia, o ‘In Itinere’, acció sensorial per a una sola persona, ambdues organitzades per INCA. Així mateix, el carrer Lancaster l’Associació de Dones Marroquines combinarà tallers de henna, de dibuix per a nens, un sopar de traje i actuacions musicals com la del Grup Frik Tango.

Dissabte la dansa i la cultura popular seran les protagonistes de l’escenari de la Plaça Joan Amades. Al vespre es se celebrarà el Diwali (festa de la llum Hindú), i es podrà gaudir de les danses típiques de Bolívia i d’espectacles de dansa afro-caribenya i Bollywood, entre d’altres. La Plaça dels Àngels acollirà la V Festa de la sopa d’aquí i d’allà, organitzada per Servei Civil Internacional de Catalunya, amb la participació de diversos col·lectius i associacions del barri.

Com cada any, la música estarà present durant tot el festival. Divendres, les protagonistes seran les diverses entitats,les joves promeses i les escoles de música del barri. Al matí es celebrarà el concert coral de les escoles al Museu Marítim i a la tarda, la Plaça dels Àngels acollirà els concerts dels Joves Xamfrà, Filhos de Norris, Combo Juvenil de l’Escola de Músics i JPC i els alumnes de cant modern de L'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu. Així mateix, dissabte al matí les corals del barri (Sons de veu i Smiling, la Coral de nens de L’Escola de Músics i JPC, la Coral Infantil Kudyapi, la Coral infantil de Xamfrà, Gospel Raval, Musical's Choir, la Coral de Joves de L’Escola de Músics i JPC, el Cor Turull, la Coral Les Flors de Maig, el Grup Cantaires Mon Raval, el Grup del taller de Música i Cos i ment del CMGG Josep Tarradellas i Josep Trueta) actuaran al Teatre Romea. El concert estarà dedicat a Maria Casas Mira, veïna del barri i cara visible de totes les dones actives i lluitadores del Raval, que fa poc ens ha deixat

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà