Raval(s) 2019

Què fer
Cartell Raval(s) 2019
Foto: Maligneando Cartell Raval(s) 2019

Time Out diu

Del 7 al 9 de novembre, diversos espais del Raval acolliran la 17a edició d’aquest festival de cultura, durant el qual s’oferirà un complet programa ple d'activitats, concerts, tallers, xerrades i moltes coses més fruit del treball comunitari d’un bon grapat d’entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del barri. Enguany, la lluita antiracista tornarà a centrar la programació del Festival, que vol contribuir a construir un barri igualitari i sense prejudicis.

'Raval(s)' comença amb el dijous 7 amb les exposicions de fotografia documental ‘La Resistència’, sobre els veïns i veïnes del Raval a la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu i ‘Vivències pròpies’ al Casal de Barri Folch i Torres, sobre vivències de dones migrades i refugiades; contacontes antiracistes, jocs infantils i escacs; un recital de poesia sufí; un programa de ràdio en viu amb testimonis dels joves del barri al voltant del racisme; l’obra de Teatre Fòrum ‘MUSTAFÀ és al replà!’ i el col·loqui ‘L’Antigitanisme des d’una visió de gènere’, a càrrec d’activistes gitanes i dones de la seva comunitat.

La jornada de divendres 8, de 10 a 20h, els Jardins de Rubió i Lluch acolliran propostes de diferents entitats, col·lectius i associacions en la jornada 'Rituals, paraules, sons i teixits de diversitat', amb un conjunt d’activitats que volen reivindicar la diversitat del barri. Entre aquestes hi haurà tallers d’intercanvi de coneixements i de memòria col·lectiva, així com la creació d’un mural participatiu, d’una instal·lació artística i una performance de dansa i lectura poètica al voltant del creuament de cultures, de la diversitat i del desarrelament. Al matí es celebrarà el concert coral de les escoles al Teatre Romea i al vespre-nit, la Plaça dels Àngels acollirà els concerts de diverses agrupacions de joves del Raval. La programació de divendres es completarà amb activitats com un itinerari per descobrir el passat i el present de la comunitat gitana del carrer de la Cera; un taller de graffiti contra el racisme o un espectacle de titelles a càrrec de dones artistes gitanes. Així mateix, al carrer Lancaster, l’Associació de Dones Marroquines oferirà la projecció d’un documental, un sopar popular i actuacions musicals.

El festival es tancarà dissabte 9 i inclourà un itinerari pels centres de culte del Raval i un contra-tour pels espais de resistència de col·lectius, veïns i veïnes del Raval oferiran la possibilitat de conèixer altres cares del barri, i al vespre-nit, la ‘VI Festa de la Sopa d'aquí i d'allà’ reunirà a la Plaça dels Àngels persones d’arreu del món que compartiran amb els assistents sopes dels seus països de procedència. Dissabte al matí les corals del barri ompliran el Teatre Romea amb un concert que finalitzarà amb una cançó conjunta arranjada a partir d’algunes de les cançons recollides pel projecte 'Veus d’Arreu: recopilatori cantat de músiques tradicionals de comunitats diverses', emmarcat en el projecte de creació artística i producció cultural "Creuem el Paral·lel" i en el procés participatiu i comunitari ‘Arnau Itinerant’. A la tarda, diverses agrupacions de cultura popular i tradicional del Raval actuaran a la Plaça de la Gardunya i des de les 12 fins les 23h, la Plaça dels Àngels acollirà les actuacions dels grups del Raval The Koyam Project (Músiques del món i jazz fusió); Rumba Nois (Rumba catalana); Allamma Orchestra (Músiques del món i del Sudan) i de Leite & la Orquesta Resiliente (Folk, Swing i Bossa Nova), amb les quals es clourà la 17a edició del Festival.

Detalls

Els usuaris diuen

0 comments
També t'agradarà
    Últimes notícies