Cointreau
Foto: CointreauCointreau

4 receptes de còctels per petar-ho aquest Nadal

Us expliquem com elaborar una sèrie de còctels tan polifacètics com atemporals. I per això, res com fer-ho amb Cointreau de cara a treure-li tot el sabor i els matisos

Time Out en col·laboració amb Cointreau
Publicitat

Nadal és una ocasió perfecta, com totes les altres, per gaudir d'alguns dels còctels més espectaculars i sorprenents. Des del Margarita, una refrescant barreja de tequila, Cointreau i suc de llimona que se serveix en una copa gebrada amb sal a les vores, al Cosmopolitan o el Sidecar. Noms associats al glamour i al plaer de degustar una beguda com es mereix: amb tranquil·litat, passió i en bona companyia.

Hi ha molts tipus de còctels, segons els gustos i les preferències de cadascú. Avui us proposem quatre receptes per preparar d'altres d'una manera ràpida i senzilla. Tots ells, és clar, amb Cointreau, el licor de taronja premium líder al món. Amb quina et quedes?

1. The Original Margarita

Per als més puristes. La recepta clàssica de Margarita, la que heu vist centenars de cops en les pel·lícules, va ser creada fa quasi setanta-cinc anys per la icònica Margaret Sames, qui va mesclar, en una de les seves extravagants 'pool parties', les seves dues begudes preferides: el tequila i el Cointreau. Per completar-la, res com afegir-hi suc de llima espremut i un toc de sal. Més fàcil, impossible!

Ingredients (1 còctel): 2cl de Cointreau, 4cl de tequila blanc i 2 cl ml de suc de llima acabat d'esprémer.

2. Cosmopolitan

Per a molts, el còctel més elegant que hi ha. I és que no podia ser d'una altra manera si es va popularitzar gràcies a Sexo en Nueva York. Ara que la sèria torna amb una nova temporada, no hi ha millor manera de celebrar-ho que brindant amb ell. És un dels còctels més senzills de preparar. Pren nota dels ingredients: 4 cl de vodka, 2 cl de Cointreau, 2 cl suc de nabiu i altres 2 cl de suc fresc de llima. Combina tots els ingredients en una coctelera, agita'ls bé amb gel i cola-ho en una copa de còctel freda. Per acabar, que no menys important, adorna el conjunt amb una closca de taronja. La presentació és essencial!

3. Sidecar

El Sidecar va ser el primer còctel icònic de Cointreau. Un combinat que es remunta al Londres dels anys 20, i amb què ja han gaudit diverses generacions. Per preparar-lo, necessitaràs 2 cl cointreau, 3 cl de Rémy Martin 1738 Accord Royal i 1 cl de suc fresc de llimona. Combina tots els ingredients en una coctelera, afegeix sucre a la vora de la copa. I finalment, afegeix-hi gel i sacseja'l, per després colar-lo en un got de còctel fred.

4. Cointreau Fizz Maduixa i menta

Refrescant, vibrant... i únic. El Cointreau Fizz Maduixa i menta és un còctel per sorprendre. Els ingredients són: 5 cl de Cointreau, 1.5 cl de suc de llima acabat d'esprémer, 1 maduixa fresca, 3 fulles de menta fresca i 5 cl d'aigua amb gas o tònica. Per preparar-ho, barreja en una coctelera Boston les maduixes amb fulles de menta, afegeix Cointreau i suc de llima. Després omple amb gel i agita fins que estigui fred. Finalment, cola'l en un got amb gel i completa amb aigua amb gas o tònica. I no oblidis el toc mestre: adornar-ho tot amb una branqueta de menta.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat