Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 6 receptes gourmet amb pa rústic per triomfar

6 receptes gourmet amb pa rústic per triomfar

A casa, de pícnic o on sigui, els entrepans i les torrades són una opció perfecta per qualsevol moment. Us proposem elaborar sis de diferents, fàcils, nutritives i gustoses, amb l'àmplia varietat de pans artesanals de The Rustik Bakery

Per Contingut patrocinat |
Advertising

Fa res vam celebrar el Dia Mundial del Pa i ens hem quedat amb ganes de més. Després de degustar els deliciosos pans que aquell dia, el 16 d'octubre, The Rustik Bakery ens va portar fins casa de forma totalment gratuïta, hem volgut endinsar-nos en el món del pa artesanal i provar receptes d'allò més fàcils i gustoses.

I és que The Rustik Bakery ha nascut amb la intenció de fer la vida més fàcil als amants del bon pa, des de la convicció que un pa preparat amb temps té més bon gust. De fet, per elaborar els seus pans necessiten aproximadament unes 17 hores, ja que els seus ingredients són naturals i la seva massa mare requereix una fermentació de 14 hores abans de passar per la tradicional cocció en forn de pedra. Un procés d'elaboració que destaca per la seva cura pel detall i la paciència per tenir com a resultat un pa deliciós i característic per la seva textura esponjosa i el seu aroma desitjable. Però encara que els pans de The Rustik Bakery prenguin molt de temps per aconseguir aquest resultat final exquisit, les receptes que us presentem les tindreu llistes en qüestió de minuts!

Entrepans salads i dolços; torrades fredes o calentes; i veggies, veganes o amb carn i peix. Us portem 6 receptes perquè aquesta tardor triomfeu en les vostres festes a casa o a qualsevol escapada. Totes elles són elaborades a partir de la varietat dels pans The Rustik Bakery, que no tenen ni conservants ni additius afegits i que li donaran el toc perfecte de gust s qualsevol de les vostres creacions. I si us quedeu amb ganes de més, trobareu moltes més receptes a la pàgina web de The Rustik Bakery.

Torrades d'espàrrecs, pernil i ou

El títol ho diu tot. Comencem? El primer que heu de fer és picar el porro molt sovint i escaldar en aigua bullint amb sucre i sal.

Quan ja estigui cuit, el podeu deixar refredar escorregut mentre barregeu la maionesa amb la mel. Incorporeu la barreja al porro i d'altra banda tostáis el pa Rustik Massa Mare. Quan ja estigui ben calentet, cobriu les torrades amb el porro, els talls de salmó i, per donar-li un toc únic, tireu per sobre les fulles d'anet fresc.

Torrades franceses amb taronja i xocolata

El dolç sempre ve de gust, a qualsevol hora! Per preparar aquesta torrada que bé podeu servir com a postres, esmorzar o piscolabis entre hores, el primer que fareu serà posar beguda de civada en una safata i mullar-hi les llesques de The Rustik Bakery, deixant-les uns 30 segons a banda i banda per absorbir bé el líquid. Però no les hi deixeu massa temps, que es trenquen! 

Després, peleu les taronges, torceu-les i deixeu-les en un recipient. Mentrestant, bateu un ou i evoqueu-lo damunt les torrades molles de llet. Assegureu-vos de cubrir bé tota la superfície de les dues cares de les llesques perquè quedin ben cobertes d’ou.

Desfeu mantega en una planxa i col·loqueu-hi les torrades a sobre. El secret perquè les torrades quedin al seu punt és fer-les a foc mig perquè agafin la forma perfecta!

Afegiu canyella en una cara de la torrada, deixeu-la 5 minuts al foc i feu el mateix per l’altra cara. Aviat començarà a agafar color daurat que ens farà la boca aigua! Per últim, és l’hora d’empletar: poseu la taronja en trossets i la xocolata per sobre de els torrades (com que seran calentes, la xocolata es desferà… nyam!) i evoqueu una generosa cullerada de xarop al damunt.

Advertising

Torrades de pollastre tika amb salsa de mango

Un entrepà, mil gustos. Per elaborar aquesta delícia, començareu per la marinada del pollastre tika: poseu en un bol iogurt grec, all picat finament, gingebre ratllat, comí, caiena, cúrcuma, curri, suc de llima, sal i pebre i remeneu ben remenat. 

Després, introduïu el pollastre dins el bol i deixeu-lo a la nevera durant 4 hores. Una vegada fet el marinat, introduïu el pollastre sobre una reixeta al forn preescalfat a 200 graus i fornegeu-lo durant 30 minuts.

Per la salsa, poseu el mango en trossets petits quadrats, mostassa, curri i vinagre de Jerez en una batedora i tritureu-ho bé. Una vegada fet, afegiu oli d’oliva poc a poc emulsionant amb la batedora.

Afegiu sal al gust i, al acabar, torreu les llesques de pà de barra Rustik, col·loqueu enciam per sobre amb el pollastre tallat a sobre, afegiu la salsa de mango i decoreu amb una magrana.

Torrades veggie amb ceba, pera i tofu

Sempre hi ha opcions per les dietes veganes! Per elaborar aquesta saludable recepte, primer haureu de tallar la ceba a la juliana i, a foc mig-baix, afegir sucre panela per caramelitzar-la durant uns 30 minuts.

Mentrestant, podeu aprofitar aquesta estona per macerar, també durant 30 minuts, el tofu amb una mica de comí, cúrcuma, ras el hanout, sal aove i pebre dolç de vera.

Següent pas: talleu a làmines el tofu, feu-lo a la planxa, passeu-lo per aove y arrevosseu-lo en llavors de lli negre.

Ja ho teniu! Ara només us queda tallar les peres i fer-les a la planxa a foc lent, afegint aigua poc a poc per fer una espècie de compota, sense triturar-la, i trossejant-la en làmines que no siguin molt fines.

Per muntar-ho i presentar-ho, poseu la ceba caramelitzada sobre la torrada com a base i afegiu xampinyons, rossinyols, la pera, el tofu i una mica d'anacards ratllats.

Advertising

Torrades de porro, salmó i maionesa de mel

El títol ho diu tot. Comencem? El primer que heu de fer és picar el porro molt menut i fi, i escaldar-lo en aigua bullint amb sucre i sal.

Quan ja estigui cuit, el podeu escórrer i deixar-lo refredar mentre barregeu la maionesa amb la mel. Incorporeu la barreja en el porro i, d’altra banda, torreu el pà Rustik Masa Madre. Quan ja estigui ben calentet, cobriu les torrades amb el porro, les llesques de salmó i, per donar-li un toc únic, afegiu per sobre les fulles d’anet fresques.

‘Montadito’ de pernil amb formatge brie

Amants dels petits plaers i les petites queixalades, aquest és el vostre entrepà estrella. Per elaborar-lo, només necessitareu cinc minuts. És ben fàcil!

Agafeu els panets de The Rustik Bakery Masa Madre y Cereales, col·loqueu les llesques de pernil ibèric seguit del formatge brie. Només falta un pas més: introduir-los al forn preescalfat a 180 graus perquè el formatge es fongui una mica. Irresistible!

You may also like

    Advertising