Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Diagonal Mar
Foto: Sergio Flores Manzano

Reciclar i ser sostenible té premi!

Un estil de vida més respectuós amb el planeta és possible, i per ajudar a aconseguir-ho, Diagonal Mar proposa una campanya que té cura de l'aire, dels mars i, a més, fomenta el reciclatge amb premis inclosos. Us ho expliquem!

Time Out en col·laboració amb Diagonal Mar
Publicitat

Sabíeu que el primer contenidor  de reciclatge que es va instal·lar a tot l’Estat va ser a Barcelona? Era l’any 1982, un temps en què paraules com reciclatge o sostenibilitat encara no formaven part del vocabulari de ningú. Es va col·locar, concretament, a la plaça de Sant Jaume i estava destinat a recollir vidre. El contenidor groc no va arribar fins el 1997, quan encara tampoc hi havia molta consciència ecològica. I ara, la nostra ciutat torna a ser pionera en qüestions mediambientals, amb la instal·lació de màquines de reciclatge d’ampolles de plàstic d’un sol ús a Diagonal Mar.

De fet, Diagonal Mar és un centre comercial molt innovador en iniciatives de compromís amb l’entorn: està especialment conscienciat en la cura dels mars, intentant evitar que s’hi aboquin plàstics a través de diferents accions que us expliquem més avall. Aquest cop, n’ha organitzat una de molt grossa: la campanya 'Si reciclem, tots hi guanyem!', que dura des del 2 al 31 de març, fomenta el reciclatge i té cura del mar, l’entorn i l’aire... amb premis inclosos que ens beneficien a tots!

Seguiu llegint i no us en perdeu cap detall!

Adéu, plàstic!
Foto: Diagonal Mar

Adéu, plàstic!

Gràcies a aquesta nova campanya, ara, tothom qui vulgui podrà portar i dipositar envasos buits per reciclar en dues màquines ubicades a la rotonda central del centre comercial Diagonal Mar. I fer-ho, a més, tindrà compensació, ja que cada envàs donarà uns punts que s’acumularan en tiquets. Els punts acumulats es podran bescanviar, entre l’1 i el 15 d’abril al punt d'informació del centre. Cada ampolla reciclada equival a un punt; si en teniu entre 50 i 99, podreu aconseguir l'ampolla reutilitzable, si en teniu entre 100 i 200, podreu aconseguir les targetes regal que es podran utilitzar en el propi centreUna iniciativa que ajuda a preservar l’entorn i conscienciar sobre l’ús del plàstic. Us hi apunteu?

Un aire més pur!
Foto: Javier Serrano Alix

Un aire més pur!

Sabíeu que els arbres, a part de donar-nos oxigen, també ajuden a eliminar la pol·lució de l’aire? Doncs sí! Les seves fulles, encara que semblin molt primes, per dins estan plenes d’aigua. A través dels seus poros, les fulles absorbeixen els gasos de l’aire i amb l’aigua del seu interior els dissolen i els utilitzen com a fertilitzants. Així doncs, es calcula que, de mitjana, un arbre és capaç d’absorbir els gasos tòxics que emeten cent cotxes en un dia. Amb la campanya 'Si reciclem, tots hi guanyem!', Diagonal Mar també ha volgut implicar-se de manera directa en la neteja de l’aire de la ciutat: a través de dues lones publicitàries fetes de productes ecològics, reciclables i biodegradables, que absorbeixen les partícules de pol·lució de l’aire, disminuint així els nivells de contaminació de la ciutat com ho farien 80 arbres! Al·lucinant, oi?

Publicitat
Més peixos, menys plàstics
Foto: Diagonal Mar

Més peixos, menys plàstics

Més del 60% dels residus que generem s’aboquen als mars i oceans en forma de microplàstics, i això provoca que més d’un milió d’animals marins morin anualment. És per això que petites accions del dia a dia com reciclar, reutilitzar o  reduir el consum de plàstic poden ser el primer pas per aconseguir un mar més net i salvar ecosistemes marins sencers. Diagonal Mar, que des de sempre ha estat pioner en buscar solucions per preservar l’entorn marí, treballa per aconseguir un model de consum responsable i sostenible a partir de tres accions principals: la primera, substituir les bosses de plàstic per bosses de paper i altres materials sostenibles (el 2017 van aconseguir que el 75% del establiments del centre comercial fossin lliures de bosses de plàstic, i actualment treballen per augmentar-ne el percentatge). Segon, reduir l’ús de les palles de plàstic a la zona de bars i restaurants. I, tercer, la campanya 'Si reciclem, tots hi guanyem!', habilitant màquines de reciclatge d’envasos de plàstic, com hem comentat anteriorment. No us ho penseu més! Acosteu-vos a Diagonal Mar i recicleu per tenir els mars plens de peixos!

Què guanyem?
Foto: Diagonal Mar

Què guanyem?

Els millors premis són els que ens beneficien a tots: a nosaltres, als animals i al planeta. Us n’expliquem alguns dels més sorprenents!

- Reciclant una ampolla de plàstic s’estalvia energia com per mantenir una bombeta de 60W encesa durant una hora i mitjana.
-El plàstic de les ampolles es pot transformar en materials per crear altres objectes, com fusta plàstica, fibra tèxtil...
- Amb 22 ampolles de plàstic es pot fer una samarreta, i amb 40, un forro polar.
- Ajudem a eliminar el plàstic del mar, que suposa un 82% dels residus dels oceans.
- Disminuim la contaminació i preservem ecosistemes i hàbitats naturals.
- Millorem la salut humana, evitem problemes respiratoris i cardiovasculars i augmentem l’esperança de vida.
- A més, cada ampolla que recicleu a Diagonal Mar us donarà punts que podreu bescanviar per regals, i podeu guanyar fins a 20€!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat