Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reconstruïm una Barcelona més cultural

D'aquí al maig, les jornades de Cultura Viva exploren noves maneres de gestionar i participar en la cultura de la ciutat

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Si penseu que a Barcelona falten espais i projectes dedicats a la cultura, ara és el moment de dir la vostra! En els pròxims mesos, us esperen un munt de xerrades, tallers i debats per posar l’estat de la cultura barcelonina en el punt de mira (i proposar noves maneres de millorar-la i democratitzar-la!). Cultura Viva és un programa obert i de participació per a totes aquelles persones interessades en la democràcia cultural per tal de cercar i desenvolupar projectes que reconeguin i afavoreixin nous espais de circulació i coproducció cultural de Barcelona. Amb un programa transversal coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i projectes socials i culturals de la ciutat, les jornades d’aquesta edició acolliran espais de treball, conversa i d’experimentació per tal de donar a conèixer els diferents projectes que formen part de Cultura Viva i transformar Barcelona en un laboratori de democràcia cultural.

Tots els actes de les jornades són gratuïts i estan oberts a tot aquell que vulgui aportar el seu granet de sorra en la construcció d’un teixit cultural fort i públic per a la ciutat. A més, tots els actes de les Jornades s’emeten per streaming a través del canal de Youtube i el compte de Facebook de Cultura Viva.

Us expliquem els actes que hi trobareu d’aquí al maig!

  • ‘Les potencialitats de la cultura lliure. Reptes dels arxius digitals culturals de valor social’. El 4 d'abril a l'Antiga Escola Massana. Coordina: BitLab.

Arxius Oberts impulsa un procés de recerca-acció per definir, de forma col·lectiva, què s’entén com a arxiu digital cultural obert i accessible amb valor social. Serà una trobada per identificar conjuntament els reptes público-comunitaris, amb la voluntat de fomentar i facilitar a les comunitats un ús efectiu dels actius digitals culturals de la ciutat, tant els de caràcter públic com privat.

         - ‘Rambla Viva: cultura, espai públic i veïnat a La Rambla de Barcelona’. El 9 d'abril a l'Antiga Escola Massana. Coordina: La Taula Cooperativa.

Presentació del treball previ de kmZERO; presentació de la constitució dels grups de treball d'institucions i comunitat. Debat obert.

         - ‘Enfortim les arts comunitàries. Connectem idees cap a una futura Taula d'Art Comunitari’. El 10 d’abril a l’Antiga Escola Massana. Coordina: Artibarri

Doneu forma i contingut a l’experiència pilot: la Taula d’Art Comunitari a Barcelona. La taula neix com una eina per articular les diverses iniciatives i programes d’arts comunitàries, i tenir una mirada global i de ciutat d'aquestes pràctiques. La jornada es dividirà en dues parts: una trobada interna amb 20 entitats per co-dissenyar el prototip. I una part pública, amb dues experiències i les primeres línies proposades pel grup de treball.

         - II Jornades de Treball. Els 3 i 4 de maig al Born CCM. Coordina: LaFundició

Com construir la memòria de la ciutat des de la gitanitat, els feminismes, les migracions, el paisatge i l’arxiu.

         - ‘Escoltar no és poca cosa’. El 8 de maig a l’Antiga Escola Massana. Coordina: equip Discofòrum.

Una reflexió sobre la potència política de l'escolta musical.

No us perdeu tots els detalls de la programació de les jornades Cultura Viva 2019!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat