Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Res no és real

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Res no és real

Res no és real

David Gálvez

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising

David Gálvez
Males Herbes
132 pàg. 13 €

1. La maduixa: distòpica
Andorrà de Vilanova i la Geltrú, Gálvez sorprèn amb 'Res no és real' fins i tot els qui ja havia sorprès amb 'Cartes mortes'. Del risc d’aquell debut cortazarià passa ara als camps de maduixes d’un món distòpic que torna a apostar per la forma: capítols breus, numeració marciana, 'Strawberry fields forever' i el poder de la paraula. Afegint-hi sequeres i vigilants anònims, som com el seu Campverd: no ho sabem tot, però frisem.
 
2. La llengua: tot i res
Si res no és real, què són els camps de maduixes que omplen el llibre, què són l’aigua o les eines, què les desaparicions, l’horror? Què és tot fins que no té nom i per escrit, i fins i tot després? Filosòfic i narratiu, reflexió sobre el llenguatge, aventura mítica i mirall de les nostres rutines, el segon títol de Gálvez és breu però inesgotable. No debades, és metalingüístic i existencial. Com un 'mix' de Dick i Wittgenstein amb John Lennon de fons.

3. El risc: canvi real
Metàfora de la condició humana i de la nostra tendència a buscar déus i no qüestionar lleis, 'Res no és real' mostra un Campverd que repeteix cicles, que menja sempre el mateix, que té por del canvi. I el canvi no és una altra paraula, al capdavall? O és potser més? Val la pena seguir Gálvez, les llavors que planta a cada text. I al seu editor, aquestes Males Herbes cada cop més fortes, més fèrtils. Ja és un bon canvi...

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising