Rey de picas

Rey de picas, una novela de suspense

Joyce Carol Oates

María José Gómez
Publicitat

1. Males idees
Per què no ens apartem de l’abisme, tot i que som conscients del perill d’apropar-nos-hi? Per què no descartem tot d’una les males idees? Per què són tan atractives? Aquesta és la premissa d’aquesta novel·la curta que explica la història d’Andrew J. Rush, un escriptor famós i milionari de novel·la criminal a qui la musa se li transforma en harpia.

2. Homenatge als mestres
Joyce Carol Oates no dissimula el seu objectiu: Rey de picas és un exercici metaliterari en què retrata les pors i obsessions dels escriptors i fa un homenatge als grans noms de la novel·la negra, des d’Edgar Alan Poe –l’autora no deixa escapar l’oportunitat d’incloure un esfereïdor gat negre a la trama– fins a Wilkie Collins i James Ellroy. No hi falta Stephen King, per qui el protagonista sent una admiració no corresposta i que també té el seu paperet al llibre.  
 
3. Delicadesa ‘noir’
No serà Rey de picas la novel·la per la qual donaran a Oates el Nobel que des de fa anys se li augura a les travesses literàries, però els aficionats a un gènere on sovint ens hem d’empassar surimi congelat ens llepem els dits amb aquestes pàgines amb regust de caviar.

Rey de picas. Una novela de suspense
Joyce Carol Oates
Alfaguara. 232 pàgines. 18 €.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat