Ruta histórica per La Rambla

Què fer
Restaurant Núria
1/2
Foto: Núria Restaurant Núria
Restaurant Núria
2/2
Foto: Núria Restaurant Núria

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El restaurant Núria –obert el 1926 al capdamunt de la Rambla, i dirigit per la tercera generació de propietaris– és història viva de Barcelona (i un dels llocs més fiables per menjar a la Rambla). I volen posar el seu granet de sorra per millorar la situació difícil que parteix el passeig més emblemàtic de la ciutat, orfe ara de turistes i amb el client local recelós d'acostar-s'hi.

Proposen una fórmula d'allò més generosa perquè torneu a la Rambla: dues rutes històriques i culturals guiades per aquest passeig i rodalies, que comencen o acaben amb un àpat dels bons al Núria. En col·laboració amb David Revelles, periodista especialitzat, han creat la ruta BarceDONA, que vol donar veu i presencia a les dones que han marcat el perfil i la història de la ciutat i, no obstant això han estat silenciades o obviades, durant segles, per la historiografia: dones com Clotilde Cerdà, la filla d’Ildefons Cerdà, la Moños, Teresa Claramunt o metgesses com Martina Castells i Dolors Aleu.

L'altra, Del Núria a la Plaça Reial, recorre i contextualitza els espais més icònics de la Rambla, fent atenció a l'apassionant passat de la plaça Reial i plea anècdotes i curiositats vinculades a personatges com el mag Fructuós Canonge, el pintor Ocaña -esperit lliure i transgressor de la moguda barcelonina dels anys 70 i 80, l’il·lustrador Nazario, veí de la plaça i amic del Núria, o el mateix Dalí.

El millor de tot és que abans o després del recorregut dinareu al Núria: per 35 €, l'experiència inclou un menú generós de tapes clàssiques (amanida de tomàquet i tonyina, calamars a l'andalusa, braves) paella de marisc de la casa, postres i vi. Podeu fer la reserva de la ruta, amb totes les mesures de seguretat i distància pertinents, al web del restaurant. Les visites tindran lloc els dissabtes 3, 17 i 24 d'octubre, cadascun d'aquests dies amb una ruta que comença a les 12 i a les 14 h

Una manera maca i popular de redescobrir la Rambla i el Núria! 

Publicat

Detalls

També t'agradarà