Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ruta histórica per La Rambla

  • Què fer
  1. Restaurant Núria
    Foto: Núria Restaurant Núria
  2. Restaurant Núria
    Foto: Núria Restaurant Núria
Publicitat

Time Out diu

El restaurant Núria –obert el 1926 al capdamunt de la Rambla, i dirigit per la tercera generació de propietaris– és història viva de Barcelona (i un dels llocs més fiables per menjar a la Rambla). I volen posar el seu granet de sorra per millorar la situació difícil que parteix el passeig més emblemàtic de la ciutat, orfe ara de turistes i amb el client local recelós d'acostar-s'hi.

Proposen una fórmula d'allò més generosa perquè torneu a la Rambla: dues rutes històriques i culturals guiades per aquest passeig i rodalies, que comencen o acaben amb un àpat dels bons al Núria. En col·laboració amb David Revelles, periodista especialitzat, han creat la ruta BarceDONA, que vol donar veu i presencia a les dones que han marcat el perfil i la història de la ciutat i, no obstant això han estat silenciades o obviades, durant segles, per la historiografia: dones com Clotilde Cerdà, la filla d’Ildefons Cerdà, la Moños, Teresa Claramunt o metgesses com Martina Castells i Dolors Aleu.

L'altra, Del Núria a la Plaça Reial, recorre i contextualitza els espais més icònics de la Rambla, fent atenció a l'apassionant passat de la plaça Reial i plea anècdotes i curiositats vinculades a personatges com el mag Fructuós Canonge, el pintor Ocaña -esperit lliure i transgressor de la moguda barcelonina dels anys 70 i 80, l’il·lustrador Nazario, veí de la plaça i amic del Núria, o el mateix Dalí.

El millor de tot és que abans o després del recorregut dinareu al Núria: per 35 €, l'experiència inclou un menú generós de tapes clàssiques (amanida de tomàquet i tonyina, calamars a l'andalusa, braves) paella de marisc de la casa, postres i vi. Podeu fer la reserva de la ruta, amb totes les mesures de seguretat i distància pertinents, al web del restaurant. Les visites tindran lloc els dissabtes 3, 17 i 24 d'octubre, cadascun d'aquests dies amb una ruta que comença a les 12 i a les 14 h

Una manera maca i popular de redescobrir la Rambla i el Núria! 

Detalls

Adreça
Preu
35 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà