Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Secrets del vi

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Picasa

Secrets del vi

Com conservar el vi un cop obert? Time Out en col·laboració amb DO Penedès t'ofereixen alguns consells

Advertising

Qualsevol vi, un parell de dies desprès de la seva obertura, va perdent qualitats fins arribar a espatllar-se del tot. Saps que has de tenir en compte per mantenir qualitat del vidurant el màxim de temps possible? Time Out i DO Penedès, et facilitem alguns secrets bàsics.

Refreda'l!

El fred ajuda a preservar la qualitat del vi i pot fins i tot doblar els seus temps de conservació. Així que, tot i que es tracti d’un vi negre, -curiosament, més delicat que el blanc o el rosat- cal guardar-lo a la nevera.

Vigila amb l'aire

El principal problema del vi és l’oxidació, que fa perdre les aromes més fresques fins arribar a enrancir-se del tot, així que recorda tapar l’ampolla. Tot i això, ja hi haurà oxigen a l’interior, així que com més plena de líquid estigui l’ampolla, menys s’espatllarà el vi. També pots comprar bombes de buit manuals amb taps hermètics per treure l’aire. Això et pot ajudar a conservar el vi fins a deu o quinze dies.

Retenir les bombolles

Per als escumosos, ha d'evitar que s'esbravin i per això pots comprar bombes de doble acció, que també poden injectar aire per tancar l’ampolla a pressió i conservar les bombolles. Tot i que aleshores, l’oxidació serà més ràpida i hauràs de consumir-lo en no més de dos dies.

Els més resistents

Si no beus molt, prova els vins rancis o dolços, ja que es mantenen sense problemesmolt més temps i podràs gaudir-ne uns quants dies més. Els primers perquè ja estan oxidats, i els altres perquè el sucre i el contingut d’alcohol més alt ajuda a conservar-los.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising