Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Propostes per gaudir de la Setmana de l'Arquitectura 2020 des de casa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La Ricarda. Casa Gomis
Foto: Eugènia Sendra La Ricarda. Casa Gomis

Propostes per gaudir de la Setmana de l'Arquitectura 2020 des de casa

Fins al 17 de maig s'organitzen activitats al voltant de l'arquitectura per gaudir-la des de casa i en format virtual

Per Eugènia Sendra
Advertising

Comencen deu dies dedicats a l'arquitectura, amb activitats per revisitar i descobrir l'arquitectura a prop del mar, els espais litorals i portuaris de la ciutat i l'espai domèstic, que s'ha convertit en protagonista absolut de la nostra existència en l'últim mes. Torna la setmana de l'arquitectura, que aquesta vegada tindrà format virtual i s'allargarà fins al 17 de maig.

NO T'HO PERDIS: els millors edificis de Barcelona

Espais ocults
Foto: 48H Open House

Espais ocults

El 48H Open House participa a la Setmana de l'arquitectura amb el joc Espais ocults, un projecte que redescobreix espais patrimonials de la ciutat. Del 8 al 16 de maig, a les 17 h llançaran vuit reptes a través d'Instagram i del web; cada repte està vinculat a una obra arquitectònica i té un temps de realització. Es tracta que endevineu els espais que hi ha amagats darrere del pany de porta; a més, jugar-hi té premi!

Illa de la Llum
Foto: Time Out Barcelona

Arquitectures arran d'aigua

Oportunitat de revisitar l'exposició 'Arquitectures arran d'aigua', produïda per la Fundació Mies van der Rohe que es va poder veure al Museu Marítim la tardor del 2019. La proposta en format digital busseja en el fons del premi europeu d'arquitectura i a partir de 68 treballs revisa diferents exemples de ciutats portuàriesi construccions fetes a prop del mar. 

Advertising
Dispensari Antituberculós del GATPAC
Foto: D. G. Patrimoni Cultural/Lourdes Jansana

Festes de l'arquitectura als barris

Els Grups d'Arquitectes de la Demarcació de Barcelona organitzen 10 Festes d'Arquitectura: cada districte de la ciutat organitza la seva festa de l'arquitectura per apropar la disciplina a la ciutadania i revaloritzar els elements del patrimoni de cada districte. A Sant Martí proposen repensar La Escocesa; al Raval, l'antic dispensari antituberculós, obra del GATPAC; i a Nou Barris proposen la recuperació de la memòria rural de Can Valent

La Ricarda. Casa Gomis
Foto: Eugènia Sendra

Maneres d'habitar

Dins del cicle conferències 'Maneres d'habitar', l'Escola Sert proposa trobades amb arquitectes per reflexionar sobre les cases particulars, les cases d'arquitectes, l'habitatge col·lectiu, el fet d'habitar en les diferents cultures i també la relació amb l'espai. Les conferències tindran lloc els dimarts a partir del 12 de maig (17 h) i donarà el tret de sortida Ricardo Flores, de l'estudi Flores & Prats, parlant de La Ricarda, la casa d'Antonio Bonet Castellana. Cal inscripció prèvia

 

Advertising
Tallers Voltes Coop
Foto: Voltes Coop

Tallers de construcció

Des de Les Voltes Coop s'han posat les piles per oferir tallers de construcció durant el confinament –destaca el pas a pas per construir una tenda d'acampada canadenca– i coincidint amb la Setmana de l'arquitectura llancen diferents propostes, com ara construir una cúpula closca de caragol. Sona complicat? És una activitat per fer en família i aprendre sobre l'espai i els materials! 

L'artquitectura és el paper
Foto: Mito.tv

L'arquitectura és el paper

Mito.tv proposa convertir l'arquitectura en llenç i durant la Setmana de l'arquitectura obre el seu projecte iniciat en temps de confinament perquè tothom qui ho vulgui pugui jugar a projectar frases nascudes en temps de reclusió. Adjunten les instruccions: cal un projector, triar una frase per projectar, projectar-la sobre un edifici des de les finestres de casa, retratar la intervenció i compartir-ho amb el col·lectiu Mito, que proposa rellegir els espais construïts.

 

Recomanat

    També t'agradarà

      També t'agradarà

        Advertising