Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Skate Love BCN 2016

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Roller Dance1/3
© Remy van Donk
Roller Dance2/3
© Remy van Donk
Roller Dance3/3

Skate Love BCN 2016

Dos dies de ball sobre patins amb tellers i exhibicions per a professionals i inexperts

Per Maria Junyent
Advertising

Una vintena de patinadors es troben cada diumenge davant de l’Hotel W per ballar sobre quatre rodes. No demanen diners ni venen res. No són membres de cap club amb dret d’admissió i alguns d’ells a vegades ni tan sols es coneixen. En tenen prou d’enfilar-se a uns patins –alguns van amb quads de quatre rodes i altres prefereixen els de línia– i ballar. Entre ells hi ha la Michelle Barrios, impulsora de l’associació BCN Roller Dance i del festival Skate Love BCN, a qui confesso que pensava que el ball sobre patins i les roller disco havien mort amb la Nova York dels 70. “Als Estats Units aquest moviment mai ha deixat d’existir. Aquí no tenim pistes però les característiques dels terres, els desnivells i la temperatura fan de Barcelona una de les ciutats més patinables del món”, diu la Michelle.

Així que el 2012 es va cansar de mirar vídeos de ball sobre patins d’arreu del món i va convidar els apassionats d'aquesta disciplina a reunir-se a Barcelona. El primer any van ser 15. El 2013, els patinadors van arribar al centenar. El 2014 la xifra es va quadruplicar i el 2015 van decidir convertir la trobada en un festival amb exhibicions i tallers, amb l’objectiu de trobar-se, com els anys anteriors, però també de sumar adeptes.

La segona edició de Skate Love BCN aterra al passeig Marítim de Badalona dissabte 17 i diumenge 18 (16 euros), carregada d’activitats per a tots els públics, de DJs especialitzats en l’art de fer que el personal mogui l’esquelet 'on wheels' com el berlinès Michel Schueler, 'foodtrucks' per alimentar les panxes que ballen i patins en venda per a qui s’animi a començar, a més d’estrelles del gremi com les reines britàniques del hula-hoop sobre rodes, Mawara’s Majorettes, el parisenc Marc Angel, una mena de Charlot amb rodes als peus, i l’italià Gigi Ciulla àlies Roller Clown, un mestre de l’humor i de la tècnica que es proposa formar patinadors amb una única sessió.

Tampoc hi faltarà una roller disco que enceti dos dies d’abandonar el desplaçament a peu i que s’instal·larà al Club Catwalk (Ramon Trias Fargas, 2-4), el divendres 16, de 20 a 24 hores.

“Fins ara ens hem inspirat en tot el que passava a fora, ara tenim una petita escena que inspira els patinadors de fora”, dispara la Michelle, que també assegura que qui ho prova, no ho deixa. La primera vegada que va lligar-se els patins tenia vuit anys i esperava impacient que arribés el cap de setmana per lliscar durant hores a El Patín Dorado, la seva pista al seu Panamà natal, fins que la van tancar. Anys després a Costa Rica li robarien els patins i a Madrid, on va viure abans d’instal·lar-se aquí, en compraria uns altres per continuar ballant mentre les cames li responguin, a qualsevol superfície del planeta. I si pot ser a Barcelona, millor.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising