Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sortir a caçar cavalls

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Sortir a robar cavalls

Sortir a caçar cavalls

Per Petterson

Per Josep Lambies
Advertising

1. Un tret entre la boirina noruega
Un matí de novembre, amb la primera llum rogenca del dia, un misteriós personatge es desperta en una cabana en el camp noruec. A fora gela, l’estufa està engegada, la cafetera ronca i a la ràdio hi té posada la BBC. Fa vida ermitana, lluny del món i borratxo sota les mantes. I de sobte, com un crit que ve dels boscos pelats, recorda el so del tret d’una escopeta.

2. Una bèstia entre les cuixes
Club Editor publica ara en català aquesta novel·la que Per Petterson va publicar el 2003, i que tracta d’un home solitari que torna als paisatges de la infància, a la Noruega rural dels anys 40, amb una escriptura tan cruel i física que pots sentir com rasca el pèl del cavall quan es munta al galop sense ensellar, o l’olor de la sang seca sobre el cadàver d’un nen.

3. Un niu d’ocells que es fa miques
Com les muntanyes del 'Canadà' de Richard Ford, com els pantans que creuaven els dos nens de 'La nit del caçador', aquesta novel·la brutal t’agafa pels budells i t’omple els pulmons de l’olor diabòlica d’una natura que s’obre pas, amb la terra estancada sota el gebre, la falç en els dies de sega, i un niu d’ocells dalt d’un avet que es fa miques entre els dits d’un adolescent enrabiat. D’aquelles lectures que et deixen clavat.

Sortir a robar cavalls
Per Petterson
Club Editor
256 pàgines. 18 €.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising