Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Temps de gel

Temps de gel

Fred Vargas

Escrit per
Carles Valbuena
Publicitat

Fred Vargas
Trad. Anna Torcal i Salvador Company
Amsterdam
424 pàg. 22,90 €

Diferents. Així són les obres policíaques de l’escriptora francesa Fred Vargas. I aquesta singularitat és el principal atractiu de 'Temps de gel', la nova entrega de la sèrie de noveŀles protagonitzades pel comissari Adamsberg. En aquesta ocasió, l’heroi investiga una sèrie d’assassinats que l’obliguen a trobar la relació entre els brutals fets que van tenir lloc en una petita illa d’Islàndia i una peculiar associació que es dedica a iŀlustrar els actes de Robespierre durant la Revolució Francesa.

El gran mèrit de la Vargas és el d’aconseguir que aquestes dues línies d’investigació conflueixin de manera fluida, cosa gens fàcil si tenim en compte la complexitat d’un cas que es defineix com una “inextricable bola d’algues”. Al final, totes les peces encaixen a la perfecció gràcies a les sorprenents relacions deductives d’Adamsberg i a l’ajuda dels seus coŀlaboradors.

També, naturalment, hi ha el factor sobrenatural marca de la casa, simbolitzat en aquest cas per l’afturganga, un dimoni islandès que tindrà un paper determinant en la resolució del cas. És possible que la Vargas se centri massa en l’anàlisi de la figura de Robespierre i que això cansi alguns lectors. Però manté aquell punt d’interès que et fa estar en tensió fins a l’última pàgina. I és que les intrigues de la Vargas pocs cops defrauden.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat