Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Terra i Gust, Festa de l’Alimentació Sostenible a La Mercè 2023

  • Què fer, Mercats i fires
  1. Terra i Gust
    Foto: Terra i Gust Terra i Gust
  2. Terra i Gust
    Foto: Terra i Gust Terra i Gust
  3. Terra i Gust
    Foto: Terra i Gust Terra i Gust
Publicitat

Time Out diu

Una fira amb catorze restaurants de la ciutat que aposten per la gastronomia responsable

La Festa Major de La Mercè d’enguany acull, del 23 al 25 de setembre, la tercera edició de Terra i Gust, Festa de l’Alimentació Sostenible, un festival gastronòmic que convida a gaudir del menjar posant en valor els aliments de proximitat i saludables i la sostenibilitat. En aquesta edició, la festa estrena escenari al parc de la Ciutadella i amplia el seu espai de restauració amb més plats. En total, hi participaran catorze reconeguts establiments de restauració de la ciutat que segueixen els principis d'una alimentació sostenible, saludable i de temporada. També s’hi podrà trobar una oferta de productes artesanals per menjar i beure

Molt bon menjar, música i beure per gaudir d’una manera més conscient: una proposta amb aliments de proximitat i saludables, elaborats amb pràctiques sostenibles. Els catorze restaurants participants són Bistrot Levante, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Espai Puntal, Green Leka, Happy Foods, La Sosenga, Les Finestres de Llúria, Llamber, Mescladis, Monocrom i Zaza · Cuina i Vi. I les postres aniran a càrrec de la gelateria artesana de km 0 Delacrem i del restaurant ucraïnès Rodyna, que participa com a representant de Kíiv, ciutat convidada a la Mercè 2023. 

Hi podem trobar una variada oferta de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada: fins a catorze plats a un preu de 5 €. A l’espai Begudes, amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival, hi ha una selecció de quatre productors de cerveses artesanes. També hi ha un espai de vins naturals, que compta amb L’Olivera (Can Calopa), i en les propostes sense alcohol amb la kombutxa ecològica de Lov Kombutxa. A més, hi participen petits productors que ofereixen tastos de productes artesans. Tot organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

Hi haurà activitats gratis durant els tres dies: tallers per a tota la família, showcookings i xerrades. L’esdeveniment comptarà amb la presència del divulgador i ambientòleg valencià Andreu Escrivà, veu referent sobre sostenibilitat a l’estat i el Barcelona Beer Festival oferirà diferents xerrades de projectes socials i cooperatius entorn del món de la cervesa. I durant el dilluns 25 de setembre, s’organitzarà un àpat popular de reaprofitament amb tots els ingredients i productes sobrant a Terra i Gust, a càrrec de Sobres Mestres

El projecte també posa el focus en el vessant social: el personal procedeix d’escoles d’hostaleria i de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social. Enguany ha signat un conveni amb l’entitat Mescladís, arrelada a la ciutat i referent en cohesió social. També hi participen altres entitats i institucions coordinades per Espai Consum Responsable.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors

Detalls

Adreça
Preu
5 € el plat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà