Titanic the reconstruction

Què fer, Exposicions

Time Out diu

La història del Titanic fascina a tothom. Quan sembla que ja ho hem vist tot i que coneixem els detalls de la tragèdia, apareix un documental o una exposició, com aquesta del Museu Marítim, que ens torna a atrapar.


'Titanic the reconstruction' té una joia, la reproducció de l'anomenat 'buc dels somnis' més gran feta fins ara, de 12 metres de longitud, 4,5 d'amplada i 3,9 metres de puntal feta entre Castelló d'Empúries i Granada. La banda d'estribord està seccionada –precisament va ser per aquí on va topar amb l'iceberg– i permet veure el seu interior, habitació per habitació, amb gran detall. Les estances de primera, segona i tercera classe, la cuina, la gran escala, l'hospital, la sala de màquines...

"És una exposició muntada al revés. Durant molts anys em vaig entrevistar amb 39 dels supervivents del Titànic i d'aquí va sortir el guió per muntar-la. Li hem posat objectes als seus relats", ens explica Jesús Ferreiro, president de la Fundació Titànic.

Completen la mostra objectes originals del vaixell i del seu germà bessó Olímpic, i dels seus passatgers, així com recreacions i un documental amb imatges originals i inèdites on els supervivents de la tragèdia ens expliquen què va passar fa 105 anys a les gèlides aigües de l'Atlàntic.

Detalls

També t'agradarà