Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Top 10 Orient

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Top 10 Orient

Apropa't a Orient des de Barcelona!

Per Ada Castells
Advertising

Restaurants, spas, edificis i fins i tot polígons industrials que t'aproparan a Àsia. Tot a un pas.

Casa Àsia
©Maria Dias

1. Casa Àsia

Ara són al recinte modernista de Sant Pau i molts enyorarem la vista de la biblioteca que tenien sobre la Diagonal, però continua sent un lloc de referència per endinsar-se en la cultura asiàtica. Són molt acollidors i estaran disposats a guiar-vos per l'Orient llunyà.

2. Jardins de Tòquio

Si us sobren 2.450.000 euros, els podeu aprofitar per comprar un piset de 345 metres quadrats en aquest jardins de Pedralbes. Si més no, pel preu, podreu imaginar que sou a la capital del Japó. Potser us hi trobareu gent d'ESADE. Amb sort, estan tan ben preparats, que us parlaran en japonès.

Advertising
Somodó

3. Somodó

És un restaurant catalanojaponès a Ros de Olano, el barri de Gràcia, que abans es deia Shojiro. Quan preguntes al xef què vol dir Somodó et respon, ben murri, que simplement vol dir allò que diu, que són dos, i és que el restaurant és petit per poder servir exquisideses sense estrès.

4. Polígon xinès

A la frontera entre Badalona i Sant Adrià hi ha un gran magatzem de mercaderies tots ells regentats per xinesos. S'hi poden trobar gangues, però el més interessant és passejar-s'hi i entrar als restaurants dels treballadors, autèntic ranxo xinès sense sofisticacions.

Advertising

5. Casa Xina

Així es coneix popularment l'edifici que hi ha a Consell de Cent amb Muntaner, construït per l'arquitecte Joan Francesc Guardiola, que va treballar poc a la ciutat perquè se'l considerava un quico. La casa, si més no, és desconcertant, la podem qualificar d’art déco amb tocs orientals.

6. Yoga Bindu

A Barcelona estan sortint com bolets els llocs per fer ioga. En aquesta cadena fan astanga, hatha i yin ioga, vinyasa, acroioga, kundalini, ioga per a nens, per a profes... i el que faci falta perquè us inicieu en aquesta pràctica importada
que posa en sintonia el cos i la ment.

Advertising

7. Bangkok Healthy Spa

Si us heu desllorigat practicant algun ioga a Cal Bindu, sempre podeu anar a relaxar-vos amb un massatge tailandès al Bangkok o on sigui. N’hi ha d’aromàtics, amb herbetes, essencials, als peus i un tailandès suec que és el súmmum de l’intercanvi cultural en el món de la relaxació.

Paki

8. 'Pakis'

Els nostres colmados de tota la vida es van dir queviures per un temps limitat i ara són els pakis que ens resolen el tema de la compra ràpida i a qualsevol hora. El del meu carrer ja em fa petits descomptes com a veïna i em parla en català. Què més puc demanar a la vida!

Advertising
Picasa

9. Budisme Triratna

Aquesta comunitat es troba a la Llibreria Santo Domingo (que sona latina), al carrer de Sant Domènec del Call (que sona mig catòlic, mig jueu) i fan meditació de l’escola Mahayana (per fi sona budista). Són els antics Amics de l’Orde Budista Occidental, que van fundar Sangharàkshita als happy sixties.

Capítol de Vietnam
Capítol de Vietnam

10. 'Viêt-tapas'

El Capítol de Vietnam és un restaurant del carrer de Nàpols on s’han empescat set platets diferents i els diuen tapes vietnamites. Hi ha nems i bánhs. Se us ha posat cara de hipsters despistats? D’això es tractava. No penseu que tot són braves, olivetes i calamarsons en aquest món.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising