Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat de Mercats
Foto: Mercat de MercatsMercat de Mercats

Torna la fira Mercat de Mercats, assaboriu-la!

Hi ha dates que val la pena guardar-se i aquesta n'és una: els dies 22, 23 i 24 d'octubre la festa que celebra els mercats de la ciutat s'instal·la a la plaça de les Glòries per primera vegada

Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Hola, proximitat; hola, sostenibilitat! Amb aquesta il·lusió arriba la nova edició de Mercat de Mercats.
Enguany la ciutat de Barcelona és Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible i cites com la festa dels mercats prenen un pes i un significat encara més especial que en les edicions anteriors. El 2021 està sent l'any en què els veïns i veïnes de la ciutat estem posant l'objectiu en els reptes del futur de l'alimentació i en tot allò que ens queda per millorar. És per això que enguany Mercat de Mercats girarà al voltant de la sostenibilitat, el reaprofitment alimentari i els productes de proximitat. Us sumeu a dibuixar el futur?
Amb Mercat de Mercats, els mercats donen llum al seu paper cabdal: ser proveïdors del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l'alimentació saludable i a la dieta mediterrània. Pels barcelonins i barcelonines, els mercats són el nostre canal de connexió alimentària amb el camp!
És per això que Mercat de Mercats s'instal·larà per primera vegada a la plaça de les Glòries del 22 al 24 d'octubre d'11 a 22 h per convertir l'espai en una 'plaça' de trobada i transmissió de coneixement entre paradistes, professionals i visitants.
Cansaladeria i xarcuteria, carnisseries, especialitats, fruita i verdura, llegums, olives i conserves, pesca salada, peix: un munt de productes sostenibles que els mercats ens fan arribar directament dels productors. Celebrem la proximitat i la qualitat amb la gran festa dels mercats. Continueu llegint perquè us expliquem en tres punts totes les activitats que us hi esperen...

L'hora de degustar
Foto: Mercat de Mercats

1. L'hora de degustar

Una de les coses que més ens agrada d'anar als mercats no és només comprar sinó degustar: tant si és un petit tast al taulell de les parades com si és entaulats en els restaurants que omplen el mercat.
És per això que a la gran fira dels mercats de Barcelona no podia faltar la qualitat feta recepta!
Com ja és tradició la gastronomia tindrà un espai destacat en què restaurants de la ciutat i dels mercats portaran a l'esdeveniment les seves elaboracions perquè tothom pugui degustar els platets i les tapes així com la cuina de mercat més representativa de la gastronomia mediterrània.

Tallers amb gust
Foto: Mercat de Mercats

2. Tallers amb gust

El concepte base d'aquesta edició és l'alimentació sostenible. D'aquí que hagin estat convidats professionals de tota mena que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia que està alineada a aquest concepte.
Xefs consagrats i xefs emergents, prescriptors, escoles d'hostaleria i altres col·lectius seran els encarregats de dur a terme tallers per als veïns i veïnes de la ciutat en què aprendreu aspectes claus de l'alimentació sostenible aplicada a la vostra cuina.
I, per descomptat, tampoc hi faltaran aquelles persones que millor saben sobre els productes de mercat: els comerciants!

Petits descobriments
Foto: Mercat de Mercats

3. Petits descobriments

Si la canalla aprèn des de ben petita la importància d'una bona alimentació i dels valors de la proximitat i la sostenibilitat, de grans de ben segurs que hauran crescut com uns autèntics apassionats del mercat!
A la fira, els petits de la casa podran apropar-se als mercats i als productes de proximitat amb tot un seguit d'activitats en què aprendran descobrint i divertint-se. Com per exemple explorar de primera mà com funciona un hort urbà.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat