Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Premis Carulla 2020
Foto: Fundació CarullaPremis Carulla 2020

Tornen els Premis Carulla que impulsen projectes culturals

De creació artística, d'emprenedoria cultural, sobre llengua, arts i educació o que marida cultura i inclusió social: us presentem les quatre convocatòries d'enguany que reuneixen més de 200.000 € en premis

Time Out en col·laboració amb Fundació Carulla
Publicitat

Si teniu un projecte engabiat en la vostra ment, és hora de deixar-lo volar. Aquelles idees que ens venen just abans d'anar a dormir, els pensaments que sorgeixen a les dutxes o els projectes nascuts d'un sopar amb amics poden arribar a transformar la societat.
Animeu-vos, perquè ara la Fundació Carulla presenta totes les convocatòries de Premis, Beques i Programes d’impuls i reconeixement de la temporada 21/22.
Ho fa a través d'una campanya conjunta que posa l’accent en el poder transformador de la cultura i amb una inversió de més de 200.000 €. I és que ja fa anys que la Fundació Carulla promou una societat en què la cultura i les seves vivències ajudin i siguin la resposta als reptes socials. Ara, com a seqüela de la crisi pandèmica, hem vist que la cultura és motor de cohesió social i un element indispensable de l'educació, la integració i els nostres propis sentiments.
Continueu llegint i descobriu a quins premis podeu optar segons el poder transformador de la vostra idea!

Beques SOS Cultura
Foto: Fundació Carulla

1. Beques SOS Cultura

La convocatòria d'aquestes beques destinades a l'impuls de la creació artística és la primera a obrir-se!
Són unes beques ben noves: van néixer l’any passat en plena pandèmia per donar suport als creadors culturals de carrer i, en aquesta segona edició, van dirigides a creadors artístics que treballin en projectes culturals adreçats a persones en situació de vulnerabilitat i emergència emocional.
Joves, gent gran, infants... tots els col·lectius compten.
Un nou enfocament nascut de l'evidència que la cultura és necessària per garantir el benestar emocional de les persones!
Podeu presentar el vostre projecte fins al 12 de novembre del 2021.

Premi Lluís Carulla
Foto Fundació Carulla

2. Premi Lluís Carulla

Estimular i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana: aquest és l’objectiu d’aquesta convocatòria de 100.000 €, repartits en 60.000 € pel millor projecte i 25.000 € per la millor idea, a més de l’acompanyament professional, cultural i empresarial.
Una invitació a deixar volar la vostra imaginació per idear una iniciativa que, des de la cultura, ofereixi respostes als reptes de la societat catalana.
La idea ha de ser transformadora i provocar impactes sostinguts en el temps en les persones implicades, així com la sostenibilitat també serà un aspecte clau dels premis seleccionats.
Podeu presentar el vostre projecte del 15 de novembre del 2021 al 9 de gener del 2022.

Publicitat
Premis Baldiri Reixac
Foto: Fundació Carulla

3. Premis Baldiri Reixac

Des de sempre, l'educació ha estat un dels pilars de la Fundació Carulla i és per això que ja fa 40 anys que impulsa els Premis Baldiri Reixac.
Són guardons que ajuden a tirar endavant projectes educatius que són capaços de donar resposta als reptes de l'educació del segle XXI des de les arts, la cultura i la llengua catalana.
Fins a una trentena de projectes de centres educatius de qualsevol punt dels Països Catalans seran escollits en aquesta convocatòria dotada amb 37.000€ a repartir.
D'aquests trenta projectes, vuit seran per escoles, vint per experiències d'aula i un premi Joan Triadú a centres educatius que hagin excel·lit en l'ensenyament i l'ús del català com a llengua vehicular i de cohesió social.
Podeu presentar el vostre projecte del 10 de gener al 28 de febrer del 2022.

Premis Francesc Candel
Foto: Fundació Carulla

4. Premis Francesc Candel

A causa de la pandèmia, el 2020 no es van poder celebrar aquests premis, però la seva trajectòria ve de lluny.
Des de 2004 reconeix entitats i institucions que treballen des de la cultura i la llengua per la inclusió de persones d'origen immigrant i altres grups en situació de vulnerabilitat.
Enguany, el premi consisteix en una única dotació de 15.000 € i anirà destinada a una entitat social que afavoreixi la inclusió social mitjançant la llengua i la cultura.
Està previst que s'obri la convocatòria el juny del 2022.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat