Els amants de la brasa esteu d'enhorabona: el Meat & Fire torna aquest juny amb més llenya que mai. Del 13 al 15 de juny, el Moll de la Fusta de Barcelona es converteix en l’epicentre del foc gastronòmic europeu. I no és per menys: el cartell d’aquesta tercera edició reuneix més de 30 xefs d’arreu del món, preparats per convertir la graella en tot un xou culinari. Un espectacle que ve acompanyat de música en viu, showcookings, tallers i un mercat per poder omplir el rebost!
Durant La Prèvia —una trobada prèvia al restaurant 1881 del Museu d’Història de Catalunya— es van anunciar tots els noms que participaran enguany. Entre ells hi trobem figures com Juan Sahuquillo, Javier Sanz, Hideki Matsuhisa, Genevieve Taylor, Rafa Zafra o Melissa Thompson, que oferiran propostes que van de l’alta cuina al més autèntic street food, sempre amb la brasa com a protagonista.
Enguany, Barcelona s’omple d’aromes de l’Argentina, el Brasil, l’Uruguai, Mèxic, Itàlia, el Regne Unit i Portugal, entre molts altres racons del món. Cadascun dels xefs porta no només el seu estil, sinó també la seva cultura carnívora i el seu saber fer ancestral, fusionant-lo amb tècniques modernes i molta personalitat.
Des de la potència de les parrilles sud-americanes, plenes de fum, fusta i rituals, fins a la delicadesa italiana i la seva mirada precisa sobre el tall, passant per la creativitat anglesa o japonesa, i sense oblidar l’orgull de la cuina catalana i espanyola més autèntica: tot conflueix sobre les brases, perquè pugueu tastar el món sencer sense sortir de la Ciutat Comtal.
A més, el festival segueix apostant per la sostenibilitat, el producte local i la connexió entre el món rural i urbà, en sintonia amb el programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. I enguany, les graelleres estaran que treuen fum: Genevieve Taylor, Lidia Bras, Ita Pereyra, Mariana Tucuna o Lorena Lacava portaran la seva mirada i tècnica per transformar la brasa en una eina d’expressió culinària i cultural.
Foc, carn, música en directe, tallers, cultura i bon rotllo. Preparats per gaudir de Meat & Fire a la vora del mar? Aconseguiu aquí les entrades!
Line-up complet de graellers i graelleres 2025:
-
Negro Riveros – Las Brasas – Paraguai
-
Miguel Galino – Asador Galino – Osca
-
Genevieve Taylor – Bristol Fire School – Londres, Regne Unit
-
Vincenzo Cugliari – Trattoria DA’LL Oste – Florència, Itàlia
-
Martín Comamala – Plats Forts – Puigcerdà
-
Guillermo Naistat – The Butcher Society – Barcelona
-
Davide Peca – KM 431 – Abruzzo, Itàlia
-
Javier Rodríguez – El Papagayo – Palermo, Argentina
-
Felipe Cuneo – Burguerluna – Argentina
-
Mikel López de Viñaspre – Sagardi – Barcelona
-
Andeka González – Fisterra Bovine World – Madrid
-
Francesco Camassa – Macelleria Camassa – Grottaglie, Itàlia
-
Manuel Barra – Terra Steak – Luxemburg
-
Pasquale Maravita – La Baita – Nàpols, Itàlia
-
Lucas Marti – Malvinas Argentinas – Argentina
-
Lidia Bras – Stramuntana – Porto, Portugal
-
Fabrizio Sergio & Ita Pereyra – Chefs de Fuego Uruguay – Uruguai
-
Rafa Zafra – Rural – Madrid
-
Roger Solé – Bar Bodega Gol – Barcelona
-
Pedro Evia – K’U’UK – Mèrida, Mèxic
-
Javier Sanz & Juan Sahuquillo – Cañitas Maite – Albacete
-
Hideki Matsuhisa – Ikoya – Barcelona
-
Melissa Thompson – Melissa’s Smoke Shack – Regne Unit
-
Joan Bagur – Oaxaca – Barcelona
-
Mariana Tucuna & Lorena Lacava – Fuegos del Mundo – Brasil
-
Pablo Gómez – Pork Boig per tu – Barcelona
-
Gregorio Tolosa – Bidea 2 – Pamplona
-
Miguel Caño – Nublo – Haro