Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Servei Català de TrànsitCampanya 'La ruta més segura'
Foto: Servei Català de TrànsitCampanya 'La ruta més segura'

Tres consells per fer ruta sobre dues rodes amb seguretat

Us compartim consells, testimonis i vivències personals de la nova campanya del Servei Català de Trànsit perquè els apassionats de les motos recorreu el territori amb seny

Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Publicitat

Amb la tardor, el nombre de motoristes que s’endinsen per les carreteres per gaudir
dels colors del paisatge augmenta. Tenim moltes ganes de sentir les sensacions úniques
que ens fan viure les dues rodes: aquella llibertat de moviment, sentir-nos més aprop de la natura i notar l'aire en totes les parts del cos.
Per això, és imprescindible saber allò que s’ha de fer i allò què s’ha d’evitar una vegada ens posem el casc. Perquè la sinistralitat a les nostres carreteres s’ha anat reduint en els darrers anys, excepte pel que fa al col·lectiu dels motoristes: representen una de cada tres víctimes mortals a la xarxa viària interurbana. Reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu està en mans de tots i, actuant amb seny, podem fer que els avantatges de viatjar sobre dues rodes no passin a ser desavatantatges.
Us donem tres tips de la nova campanya del Servei Català de Trànsit perquè feu de la vostra la ruta més segura.

Al vostre ritme
Foto: Servei Català de Trànsit

1. Al vostre ritme

”Moltes vegades ens perdem el camí per voler arribar al destí”, això és el que explica el Nils a la nova campanya de conscienciació viària del Servei Català de Trànsit, 'La ruta més segura'.
En Christian, un altre dels testimonis de la campanya, afegeix: "hem de posar-hi seny, respectar velocitats, vigilar molt els canvis de carril, l’estat de l’asfalt i no deixar de mirar en tot moment el que ens envolta".
La calma serà el vostre gran aliat per conduir segur i, alhora, gaudir del paisatge sense presses. No vulgueu arribar els primers!

Ben equipats
Foto: Servei Català de Trànsit

2. Ben equipats

No hi ha excuses: faci el temps que faci, una bona protecció és clau per no rebre grans danys si caieu a terra. Botes, jaqueta i pantalons que tapin la vostra pell seran, sens
dubte, els vostres grans aliats. En Cris, als spots de la campanya, ja ens ho adverteix: “Sí, sempre s’ha de portar tot”. I en Christian sap què faria amb tot aquell que no segueix aquest consell: "anar amb moto sense equipament hauria d'estar castigat", comenta.
Però no només parlem de botes, jaquetes i pantalons; per descomptat, no us oblideu ni del casc ni de revisar la pressió, el greix de la cadena o el nivell d’oli.

Publicitat
Respecteu i compartiu
Foto: Servei Català de Trànsit

3. Respecteu i compartiu

”Certa gent hauria d’entendre que la carretera s’ha de compartir”. Així de clar ho denuncia la Pepi, una de les protagonistes d’aquesta nova campanya del Servei Català de Trànsit i motorista des de fa molts anys. La seva experiència ens serveix per ser conscients que, a la carretera, no estem sols i hem d’estar pendents tant de nosaltres com dels altres. La convivència entre els motoristes i la resta d’usuaris de la via, sovint, no és fàcil. "A la carretera tots tenim part de culpa", diu el Christian, "l'única solució que podem aportar els
usuaris és ser més empàtics amb la resta de persones que circulen, però la solució passa per modificar els codis de circulació i d’ús de les carreteres”.
Descobriu més consells de rutes segures als spots que trobareu a la pàgina web de la nova campanya.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat