Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Puiggraciós
Foto: Xavier Solanas

3 maneres de fer turisme sostenible al Vallès Oriental

Nits en racons sostenibles, àpats de proximitat i activitats que cuiden el territori: hi ha més de 40 entitats del Vallès Oriental amb el certificat de compromís per a la sostenibilitat Biosphere. Us expliquem tot el que hi podeu fer de manera sostenible!

Time Out en col·laboració amb TurismeVallès
Publicitat

Planificar les vacances o una breu escapada és un dels moments que més ens agraden a l'hora de visualitzar dies ideals. I si aquesta planificació inclou un turisme sostenible, millor que millor!
Bona gastronomia, rutes de senderisme i bicicleta, visites a granges i espais naturals, estones de turisme termal, immersions en la seva cultura i viatges al passat: la comarca del Vallès Oriental és ideal per gaudir d'uns dies envoltats de natura i grans plans, sigui en família, amb amics o en parella. La seva ubicació és tot un privilegi, ja que se situa entre el Parc Natural del Montseny i el Parc del Montnegre i el Corredor: dos indrets molt estimats a casa nostra i amb molt a descobrir. Aquests escenaris carregats de bellesa conviden a gaudir de tota mena d'activitats que maridin paisatge amb cultura, bon menjar, aventura i sostenibilitat! I és que 43 entitats del Vallès Oriental tenen el distintiu de compromís per a la sostenibilitat Biosphere, que fomenta les bones pràctiques en gestió sostenible entre el sector turístic. Això fa d'aquest indret el lloc ideal per fer turisme i cuidar el territori.
Us animeu a passar uns dies amb centenars de plans a fer mentre respecteu el seu paisatge i la seva gent? No pareu de llegir!

Entaular-se amb el territori
Foto: Manuel Cuesta

1. Entaular-se amb el territori

La gestió sostenible, el desenvolupament econòmic i social i la qualitat són un dels criteris que fan possible l'obtenció de certificat Biosphere. Pel que fa a la gastronomia, al Vallès Oriental i als seus municipis trobareu diversos restaurants on entaular-se amb el territori. Ofereixen una proposta culinària respectuosa amb el medi ambient i amb productes de proximitat que neixen a casa nostra i són plantats a taula sense intermediaris. Podeu descobrir-los i començar a fer boca a TurismeVallès.

Somnis sostenibles
Foto: Xavier Solanas

2. Somnis sostenibles

Dormir en un entorn rural que escolta les necessitats del client i també del paisatge és possible. Diversos hotels del Vallès Oriental us obren les portes per fer-vos gaudir d'una estada sostenible en què es treballa pel desenvolupament del territori, de la gent i de l'economia alhora que es garanteix la qualitat i seguretat.
I no cal dir gaire més dels paisatges on es troben tots aquests espais amb el distintiu Biosphere: són espectaculars!
Si ja esteu planejant les vostres escapades i busqueu un hotel com aquest, podeu trobar-los tots a la web de TurismeVallès.

Aventures verdes
Xavier Solanas

3. Aventures verdes

La conservació i millora del patrimoni cultural així com la conservació ambiental són criteris bàsics del turisme sostenible i en els següents centres i activitats el garanteixen!
Estones de relax per connectar cos i ment, tastos de la gastronomia del territori i del seu vi, activitats pels més atrevits com rutes en bici per paisatges de somni o visites d'allò més divertides i en què aprendre molt com museus o activitats en grups per passar-ho teta tots plegats. Teniu moltes maneres de fer un turisme sostenible aquest estiu i ja és hora que organitzeu la vostra agenda d'activitats!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat