Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
FX ANIMATION

Un festival de tres dimensions

Si t’agrada el cinema i el 3D i ets dels que al·lucines amb els efectes visuals, l’animació i els videojocs, no et perdis el festival FX ANIMATION 10th Anniversary: To Be Continued

Time Out en col·laboració amb FX Animation
Publicitat

FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School és el centre de formació del món del cinema, l’animació i el 3D més important de la ciutat. Els deu anys que celebra aquest 2017 avalen la seva trajectòria en un camp essencial com és la formació en el món del setè art. Res del que veiem a la gran pantalla, i també a la petita, seria el que és sense professionals especialitzats en el cinema i el 3D. Per celebrar els deu anys de formació i els més de 2500 alumnes que han passat per l’escola, els dies 14, 15 i 16 de setembre es durà a terme un festival per descobrir els secrets d’un món on la imaginació és la protagonista. I per on passaran autèntics gurús d’aquest món. No t'ho pots perdre!

1. Convidats de luxe

Un festival no és un festival sense convidats. I el de FX ANIMATION tindrà un bon grapat de noms propis: Àngel Sala i Igor Jovanovic. El primer, padrí del festival de l'escola, és el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, referent absolut d’aquest gènere més enllà de les nostres fronteres. Sala farà una ‘masterclass’ sobre la història del cinema d’animació, des dels orígens i fins a l’actualitat i marcant l’evolució del 2D al 3D. El segon, Lead/Senior FX technical director de la productora internacional MPC, parlarà sobre els efectes visuals de la darrera pel·lícula de la saga de Jack Sparrow, ‘Pirates del Carib, la venjança de Salazar’. Però també hi seran presents dos membres de l’equip de la cinta ‘Timecode’: el director, Juanjo Giménez, i el supervisor dels efectes visuals, Toni Mena (que també és director tècnic de l’escola), entre altres convidats. En el món de l'animació hi haurà la masterclass de Francisco Calvache, professor de l'escola i responsable del curmetratge d'animació 'Alley Carts'. I per finalitzar, també hi trobaràs una conferència sobre producció i animació de personatges per a llargmetratges i videojocs: 'Final Fantasy XV Kingsglaive'.

2. Un rodatge en directe!

Sí, sí, no cal que ho tornis a llegir. Entre els tallers que es duran a terme entre el 14 i el 16 de setembre a FX ANIMATION n’hi ha un que serà espectacular: els assistents podran viure en directe com es roda una escena colze a colze entre els equips de fotografia i el dels efectes visuals. Es recrearà un plànol amb un cotxe en moviment al plató de l’escola i veurem com el director de fotografia, Nani Pujol, ha de treballar de la mà de l’especialista en efectes visuals i postproducció, Viviana Niño, perquè el resultat sigui al més real possible.

3. Les darreres novetats tecnològiques

El món del 3D (els efectes visuals, la postproducció, l'animació i els videojocs)  no es queda enrere en la contínua evolució. Acostumats com estem al fet que la tecnologia avanci a la velocitat de la llum, en aquesta disciplina aquesta tendència encara és més accentuada. És per això que es mostraran les darreres novetats en el camp del cinema 4D o les càmeres de darrera generació. També hi haurà un espai de Realitat Virtual instal·lat durant tot el festival on els assistents podran submergir-se en mons virtuals màgics dissenyats pels alumnes de l'escola. I, a més, els participants podran experimentar en un taller de Concept Art el procés de la creació de personatges, treballant amb tabletes professionals.

4. Crear realitats des de zero

Amb efectes visuals es creen realitats des de zero: a partir d’il·luminar i rodar en un plató de croma per després, a través d’un laboriós procés de postproducció, aconseguir un resultat que poca cosa té a veure amb el que s’havia rodat inicialment. I precisament els diversos mètodes, tècniques i, sobretot, l’experiència dels professionals serà un dels al·licients d’aquesta proposta de FX ANIMATION. I no només en el món del cinema o de les sèries, sinó també en altres àmbits com l’interiorisme o l’arquitectura. El reconegut estudi Berga i González Architects explicaran com els arquitectes fan, cada vegada més, ús del 3D y la Realitat Virtual en els seus profectes. I el fundador d’Entropy Studio i especialista en efectes visuals, Jaime Cebrián, parlarà sobre com es van realitzar els decorats en 3D de la sèrie de Netflix ‘Las chicas del cable’.

5. El colofó: la música

I no només els efectes visuals són importants, sinó que les bandes sonores rubriquen moments mítics de la història del cinema. És per això que la cloenda del festival serà important perquè els assistents podran escoltar les millors melodies del setè art. Estàs disposat a perdre-t'ho? 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat