Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vanesa Martinez www.vamaca.com

Un març de pota blava i carxofes

L’Slow Food i els productes de denominació d’origen inicien una revolució sense precedents al Baix Llobregat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’associació de gastronomia i Turisme (AGT) torna a organitzar l’exitós Març Gastronòmic: les jornades gastronòmiques del pollastre pota blava i la carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb aquests dos emblemàtics productes pratencs.

La vuitena edició, que s’organitza del 2 de març al 2 d’abril, tindrà rècord de participació, amb fins a 2 restaurants. Així,el Prat continua sent la base del certamen, però l’esdeveniment ja s’estén per la resta del Baix Llobregat amb poblacions tan diverses com Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Just desvern, sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat i L'hospitalet. 

 Carlo Petrini, el padrí del Març Gastronòmic, defensa els productors de la terra. Per ell, els aliments no són només mercaderies sinó que també són història i patrimoni. Els productes del Baix Llobregat, com la carxofa Prat o el pota blava, són part del patrimoni de la comarca, que viu una revolució gastronòmica sense precedents, i el Març Gastronòmic s’hi suma.

Petrini és president i fundador de Slow Food internacional, un dels moviments més revolucionaris sorgits al món gastronòmic; compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs. A més, enguany també hi participen restaurants vinculats al moviment Slow Food, com Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià, i la popular Escola Hofmann. 

Una vegada més, Moritz se suma a la iniciativa com a patrocinador principal. I es que és  ben sabut que tant un pollastre com unes carxofes al forn mariden fantàsticament amb una cervesa ben freda. Això sumat a l’esperit de compromís amb la terra de la casa, empeny una vegada més aquestes Jornades Gastronòmiques. Perquè sabem que, com a casa, enlloc.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat