Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un sopar per alliberar els sentits

Medicina, història i neurociència aplicada al paladar es fusionen en una proposta cultural i gastronòmica única!

Publicitat

El Raval amaga un lloc històric i sorprenent, que tot i que no és cap secret, és gairebé desconegut per a la majoria de barcelonins. Es tracta de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ubicada en un edifici neoclàssic del recinte històric de l’Antic Hospital de la Santa Creu, amb entrada pel ravalenc carrer del Carme. Un edifici, a més, que s’obre transformat en un espai on gaudireu d’una nit d’allò més sorprenent: el Sopar dels Sentits.

Aquesta experiència, que rep el suport de Moritz, és molt més que un sopar i tot un regal per als sentits! Es fa els dissabtes a les 20 h, en grup reduït, amb una visita guiada a l’edifici i amb un recorregut que proposa un viatge per la història de la medicina a Barcelona. Travessa espais com la Sala Gimbernat, un antic amfiteatre anatòmic del segle XVIII, amb una taula de marbre al centre per fer disseccions que és un tresor. Destinada a la formació de cirurgians, aquesta sala va ser freqüentada per l’aleshores alumne Santiago Ramón y Cajal.

Després de la passejada, s’ofereix l’actuació d’un mentalista que introdueix el grup en una nova dimensió. I a continuació es convida a passar a un dels salons transformat en menjador, on se serveix un menú especialment dissenyat per a l’ocasió i que fa jugar tots els sentits del comensal.

Propostes com Perles sensorials d’aperitiu, Paradoxes d’entrant, Pedra d’Esculapi de primer i Mise en place de segon són els noms suggeridors d’aquest menú, del qual no es poden desvelar els ingredients per tal de no interferir en les percepcions dels comensals. I és que a mesura que arriben els plats, cada un dels cinc sentits s’activa per rebre una recepta amb efecte sorpresa que val la pena tastar! Ideat per Sternàlia, autors de les Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens i dels Sopars amb Estrelles a l’Observatori Fabra, i en col·laboració amb Moritz, aquesta és una de les cites més exclusives i diferents que es proposen avui dia als interiors dels monuments de la ciutat. No us la perdeu!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat