Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Armele Le Cleac'h, Pre-Vendée Globe 2012
Foto: Jean Marie LiotArmele Le Cleac'h, Pre-Vendée Globe 2012

La Vendée Globe 2020 arriba a Barcelona amb una exposició al Museu Marítim

La regata a vela, en solitari, que dona la volta al món i que és considerada una de les més prestigioses, s'instal·la a la ciutat en forma d'una exposició emocionant i educativa

Time Out en col·laboració amb Museu Marítim de Barcelona
Publicitat

La mar és una fera, un terreny difícil de dominar i que guarda en les seves profunditats una immensitat de secrets i històries. I, encara així, hi ha persones que se la fan casa seva per mesos durant les frenètiques i aventureres regates a vela i en solitari de la Vendée Globe 2020! Voleu saber més sobre aquesta 'fórmula 1' de la mar?
Doncs coincidint amb la commemoració de la primera circumnavegació de Magalhães i Elcano al segle XVI i l'inici de la regata Vendée Globe 2020, el Museu Marítim de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació per a la Navegació Oceànica Barcelona, presenta l'exposició gratuïta 'Vendée Globe. Regata a vela en solitari al voltant del món'.
La regata Vendée Globe 2020 es porta a terme cada quatre anys i és l'única que aborda el repte de fer la volta al món navegant en solitari i sense escales. Us imagineu passar tants dies a alta mar i amb les adversitats d'un oceà als vostres peus? És tan extrema que fins i tot és considerada com una de les proves més dures de la navegació. De fet, el seu sobrenom és 'l'Everest del mar'!
Aquest esdeveniment va molt més enllà de l'esport; les seves diferenciades característiques de navegar en solitari i sense escales li aporten un caràcter excepcional que any rere any posa a prova la preparació, la perícia i la resistència dels navegants que es llencen al mar, alhora que també ens serveix com un clar reflex dels avenços tecnològics aplicats a les embarcacions que hi participen, edició rere edició.
Us animeu a saber més sobre aquest gran esdeveniment? Continueu llegint, perquè us expliquem més sobre l'exposició i el programa educatiu que l'acompanyarà. Aquesta edició, tothom formarà part d'aquesta gran regata!

Regates històriques
Foto: Richard Langdon

Regates històriques

En aquesta exposició podreu observar diversos objectes procedents de les col·leccions dels mateixos organitzadors, el Museu Marítim i la Fundació per a la Navegació Oceànica Barcelona, així com nombrosa documentació audiovisual relacionada amb aquesta tradicional regata.
De fet, l'exposició està estructurada en tres àmbits dedicats a l'aventura de la circumnavegació al llarg de la història; el seu escenari, l'imponent oceà; i els protagonistes d'aquest esdeveniment esportiu de caràcter mundial.

Del mar a l'escola
Foto: Olivier Blanchet

Del mar a l'escola

Amb aquesta exposició, el Museu Marítim de Barcelona reafirma la seva vocació de museu del segle XXI: un espai que tant ofereix un servei a la societat com se sensibilitza amb els grans reptes socials, culturals i mediambientals i serveix d'escenari per a l'educació, la reflexió i el debat.
Seguint aquesta línia, per aquesta ocasió el Museu ha volgut posar sobre la taula els valors de sostenibilitat i conscienciació de la importància de les energies renovables que caracteritzen aquesta regata i ha emprès un projecte educatiu dins el mateix marc de l'exposició.
També en col·laboració amb la FNOB, aquest projecte pretén transmetre el valor educatiu de la navegació a vela i el valor humà dels navegants. Uns valors en què tenen cabuda els límits de l’ésser humà, del món i de les tecnologies, amb un missatge de sostenibilitat.
Així doncs, el mateix seguiment en temps real i de manera online que es pot fer de la regata pot, també, servir com a eina d'estudi a l'aula per a l'educació de valors, destreses i coneixements fonamentals.

Publicitat
En família
Cleo Barnham / Hugo Boss

En família

A part de l'exposició i del projecte educatiu, el Museu Marítim també ofereix una sèrie d'activitats vinculades a la mateixa exposició i dins de l'oferta d'activitats familiars del Museu.
Preparats perquè la canalla també aprengui explorant i entri en contacte amb el món de l'esport, el mar i la competició d'una manera diferent?
L'exposició està oberta al públic a l'Espai Mirador del Museu i la podreu visitar fins al març de l'any que ve de 10 a 19 h. No us la perdeu!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat