Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viu la creació

Aquest any la Fira de Tàrrega s’avança i ofereix espectacles des d’abans de l’edició. I aquest estiu proposa peces de creació que no us podeu perdre!

Publicitat

Enguany més que mai, FiraTàrrega es desmarca de l’etiqueta de festival per anar molt més enllà i dona suport i visibilitat a les necessitats de creadors innovadors i arriscats. Així, i com a preludi de la nova edició, presenta un nou programa anomenat Suport a la Creació 2017. La Fira, tot un referent en el món del teatre al carrer i l’art escènic a escala internacional, rep fins a 14 companyies nacionals i internacionals que realitzen càpsules artístiques per la ciutat, per presentar els seus projectes escènics. Posteriorment, es presentarà la 37a edició de FiraTàrrega 2017, del 7 al 10 de setembre.

Durant tot el mes de juliol i agost, els projectes es presentaran en diversos assaigs oberts al públic. A través d’aquest programa, al qual Moritz dona suport, la Fira també té la voluntat de donar visibilitat als processos de creació artística enfocats a la innovació i la no-convencionalitat escènica, així com a la presència femenina i a la reivindicació de les dones creadores.

De la família al col·lectiu

No podeu deixar escapar espectacles com Màtria, on Carla Rovira narra un silenci pertorbador a partir de la història de l’afusellament d’un besoncle l’any 1939 per part del règim franquista i de l’aparició d’unes cartes personals dels seus darrers anys de vida. Un espectacle que fa viatjar des d’una experiència íntima i familiar fins als horrors d’una memòria col·lectiva. Una excel·lent oportunitat per parlar de temes sovint oblidats, com són el silenci, la mort i la família. -> Del 31 de juliol al 5 d’agost.

Crepuscles de mil colors

Un altre imprescindible és Lúcidos, de la Licuadora, on aquesta veterana companyia xilena juga amb l’experimentació escènica de carrer mitjançant efectes lumínics i sonors. El seu treball es basa en el cos en moviment i la improvisació, creant situacions mòbils entre els objectes lluminosos, cossos i paisatges sonors fantàstics. El fet de fer-ho al capvespre afegeix una pàtina màgica que apel·la als sentits i a la percepció. -> Del 7 al 13 d’agost.

Denunciant feminicidis

I, per acabar, Diez de cada diez de Valeria Píriz, un espectacle colpidor que neix de la indignació de 12 feminicidis que van tenir lloc a l’Uruguai al llarg de l’any 2015. L’obra posa en el centre del debat la violència cap a la dona, de gènere, i la violència en general. Aquesta peculiar artista visual recorre a una tècnica de creació de motlles de figures humanes. A més és una performance participativa amb deu actrius i deu artistes visuals. -> Del 8 d’agost al 2 de setembre.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat