Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viu la creació

Aquest any la Fira de Tàrrega s’avança i ofereix espectacles des d’abans de l’edició. I aquest estiu proposa peces de creació que no us podeu perdre!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Enguany més que mai, FiraTàrrega es desmarca de l’etiqueta de festival per anar molt més enllà i dona suport i visibilitat a les necessitats de creadors innovadors i arriscats. Així, i com a preludi de la nova edició, presenta un nou programa anomenat Suport a la Creació 2017. La Fira, tot un referent en el món del teatre al carrer i l’art escènic a escala internacional, rep fins a 14 companyies nacionals i internacionals que realitzen càpsules artístiques per la ciutat, per presentar els seus projectes escènics. Posteriorment, es presentarà la 37a edició de FiraTàrrega 2017, del 7 al 10 de setembre.

Durant tot el mes de juliol i agost, els projectes es presentaran en diversos assaigs oberts al públic. A través d’aquest programa, al qual Moritz dona suport, la Fira també té la voluntat de donar visibilitat als processos de creació artística enfocats a la innovació i la no-convencionalitat escènica, així com a la presència femenina i a la reivindicació de les dones creadores.

De la família al col·lectiu

No podeu deixar escapar espectacles com Màtria, on Carla Rovira narra un silenci pertorbador a partir de la història de l’afusellament d’un besoncle l’any 1939 per part del règim franquista i de l’aparició d’unes cartes personals dels seus darrers anys de vida. Un espectacle que fa viatjar des d’una experiència íntima i familiar fins als horrors d’una memòria col·lectiva. Una excel·lent oportunitat per parlar de temes sovint oblidats, com són el silenci, la mort i la família. -> Del 31 de juliol al 5 d’agost.

Crepuscles de mil colors

Un altre imprescindible és Lúcidos, de la Licuadora, on aquesta veterana companyia xilena juga amb l’experimentació escènica de carrer mitjançant efectes lumínics i sonors. El seu treball es basa en el cos en moviment i la improvisació, creant situacions mòbils entre els objectes lluminosos, cossos i paisatges sonors fantàstics. El fet de fer-ho al capvespre afegeix una pàtina màgica que apel·la als sentits i a la percepció. -> Del 7 al 13 d’agost.

Denunciant feminicidis

I, per acabar, Diez de cada diez de Valeria Píriz, un espectacle colpidor que neix de la indignació de 12 feminicidis que van tenir lloc a l’Uruguai al llarg de l’any 2015. L’obra posa en el centre del debat la violència cap a la dona, de gènere, i la violència en general. Aquesta peculiar artista visual recorre a una tècnica de creació de motlles de figures humanes. A més és una performance participativa amb deu actrius i deu artistes visuals. -> Del 8 d’agost al 2 de setembre.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat