Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

We are not going back

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

La mostra del fotògraf Marco Panzetti narra la història d'un camp de refugiats sorgit espontàniament a la frontera entre Itàlia i França l'estiu del 2015.

L’estiu del 2015, en el context de la crisi més greu de refugiats des de la Segona Guerra Mundial, el flux de migrants que desembarca a Itàlia i es dirigeix cap al nord d’Europa és interromput de sobte pel tancament de la frontera francesa el 8 de juny de 2015.

Als pocs dies, prop de la ciutat fronterera italiana de Ventimiglia, es forma un grup d’entre dos-cents i tres-cents migrants que l’11 de juny la policia italiana intenta desallotjar per la força. Molts es resisteixen i es refugien a les roques, lluny de les càrregues policials, i creen un primer campament improvisat a pocs centenars de metres de la frontera de Menton, la primera ciutat luxosa de la Costa Blava francesa.

Un mes després, el campament de fortuna s’ha reubicat a pocs metres de les roques, en un aparcament a l’ombra d’uns arbres, i s’ha convertit en una comunitat autoorganitzada, gestionada per una assemblea de migrants africans i activistes italians i francesos. En aquest espai, delimitat pel mar Mediterrani, la frontera i les vies del tren per França, els migrants tenen l’oportunitat de recuperar forces i de ser tractats amb amor i respecte després de dies, setmanes o fins i tot mesos de viatge, sovint en condicions inhumanes. Entre infinits somnis, relats, esperances i incerteses, hi ha alguna cosa que els migrants tenen clar i repeteixen constantment: We are not going back!

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà