Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

White is beautiful

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

Primera edició d'aquest festival solidari que de la mà de l'associació Africa in Testa i el fotògraf Francesco Caiazza té com a objectiu recaptar fons per millorar les condicions de vida dels nens albins a Tanzània.
 
El festival es durà a terme a l'espai CREC, i durant tot el dia (d'11 a 21 h) hi haurà diferents activitats amb música en directe. Entre les activitats destaquen l'exposició fotogràfica 'White is beautiful', lectura de contes africans per als nens, lliteres de massatges per relaxar-se, música en directe i un plató fotogràfic on els visitants podran posar i dur-se a casa una fotografia professional. A més, el festival comptarà amb la presència de Gaetano Parisio com a artista convidat i concerts, danses i mostres de percussió africanes.
 
A més de les dificultats que comporta viure en un clima tropical amb una pell sense melanina, a l'Àfrica, els nens albins són perseguits i corren un alt risc de ser mutilats o assassinats. Als albins a Tanzània els diuen 'fantasmes' o 'dimonis' i, segons una creença tribal ancestral, un os d'una personal albina en una poció màgica elaborada per un xaman es garantia d'èxit, diners i poder. El 'valor comercial' d'un nen albí arriba als 188.000 dòlars, pel que estan en perill des del seu naixement i es veuen obligats a viure amagats en condicions deplorables.
 
Segons dades estimades de la Creu Roja, el nombre d'albins registrats de forma oficial a Tanzània és d'uns 7.000, encara que els grups defensors dels drets humans eleven aquesta xifra ja que només reflecteix les persones que han accedit a registrar de manera voluntària.
 
Aquest festival solidari pretén culminar un camí iniciat fa 3 anys per construir un lloc on aquest col·lectiu de nens estigui fora de perill, pugui anar a l'escola i jugar lliurement les seves condicions de vida que actualment es redueixen a un espai fosc de tot just 70m2 sense llits ni condicions higièniques.

Detalls

Adreça
Preu
Gratis (3 € a partir de les 17 h)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà