Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Zoo de Barcelona

 • Què fer
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
 • preu 2 de 4
 1. Suricates del Zoo de Barcelona
  FOTO: Zoo de BarcelonaSuricates del Zoo de Barcelona
 2. Zoo de Barcelona
  Foto: Zoo de Barcelona
 3. Zoo de Barcelona
  Foto: Zoo de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

El Zoo de Barcelona fa més de 130 anys que és a la ciutat i compta amb una de les col·leccions faunístiques més importants de la ciutat amb més de 2.000 animals

Situat a la Ciutadella, el pulmó verd del centre històric de la ciutat, el Zoo de Barcelona va obrir per primera vegada les portes l'any 1892. Des de llavors, ha estat tot un referent a la ciutat per apropar a la gent les diferents espècies animals i posseeix una de les col·leccions faunístiques més importants d'Europa.

La Guerra Civil Espanyola va causar la mort d'una bona part dels animals, que van obligar a tancar el Zoo fins que va ressorgir el 1956. El 1966 va arribar al centre l'animal més famós de la seva història: Floquet de Neu, un goril·la albí que va morir a 2001 i, fins ara, ha estat l'únic que s'ha trobat a tot el món. El Zoo va començar a rebre moltes crítiques que el van portar a suprimir els espectacles de dofins el 2016 i crear un nou model de Zoo el 2017, que es va basar en la conservació, la investigació i l'educació sobre els animals.

A més, és probable que, si visiteu el Zoo, pugueu veure reformes i iniciatives noves gràcies al pla de renovació que es va aprovar el 2019. El nou model contempla una inversió de 65 milions d'euros per modernitzar l'espai entre el 2019 i el 2031 per millorar el benestar animal i la sostenibilitat.

Quant costa l'entrada al Zoo?

L'entrada general per als adults és de 21,40 € i per a la canalla de 12,95 €. El parc té descomptes com ara per a famílies nombroses o monoparentals del 20% i per a majors de 65 anys l’entrada és de 10,50 €. 

A més, ofereixen els abonaments del Zoo Club per a famílies, individuals o gent jove per a poder accedir durant tot l’any. Sens dubte, el Zoo és un dels llocs imperdibles de Barcelona per gaudir d'un dia en família.

Quins horaris té el Zoo?

El Zoo de Barcelona obre tots els dies a les 10 h del matí i l’horari de tancament depèn de l’època de l’any. Varia d’entre les 16.30 h i les 18 h entre la tardor i l’hivern i les 18.30 i les 20 h entre la primavera l’estiu. 

Quant de temps es triga a veure'l?

Per aprofitar al màxim les vostres entrades, podeu estar des de primera hora fins que tanquin el centre, encara que, si teniu una mica de pressa, normalment podreu visitar tots els animals en unes 2 o 3 hores.

Quins animals hi ha al Zoo de Barcelona?

Avui en dia, el parc acull 2.000 animals de 300 espècies, tant autòctones del Mediterrani com d’altres continents en perill d’extinció. A més, també compta amb fauna vegetal i té 320 espècies diferents repartides per tot el recinte. 

Si el visiteu, podreu gaudir de la zona de mamífers amb elefants de la sabana africana, ximpanzés, lleons marins de Califòrnia i cangurs vermells, del terrari amb rèptils com l’anaconda comuna, la tortuga de les Galápagos i el cocodril de Siam, aus com el guacamai i la zona dels amfibis, on només conviuen el ferreret i el tritó del Montseny. 

Tota aquesta fauna es preveu que vagi disminuint en el futur, ja que el Zoo va aprovar el passat 2019 un pla estratègic a quinze anys vista, que assegurava que el parc només es permetria la reproducció d'espècies autòctones amenaçades del Mediterrani i la resta d’animals que no entrin en aquesta categoria es quedaran al recinte fins a la seva mort i sense ser reemplaçats, o seran enviats a santuaris i refugis que assegurin el seu benestar fins als seus últims dies. 

Es pot entrar menjar i beguda al parc?

, el zoo disposa de diverses zones de pícnic i taules habilitades per a utilitzar amb llibertat, a més de restaurants i bars repartits pel recinte en cas que no porteu de casa. És important que totes les restes que genereu menjant les llenceu a les diverses brosses que hi ha habilitades a les zones i que no doneu ni llenceu menjar als animals.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Parc de la Ciutadella, s/n
Barcelona
08003
Transport
Arc de Triomf (M: L1), Ciutadella/Vila Olímpica (M: L4)
Preu
Adults 21,40 € i menors 12,95 €
Horaris
Tots els dies de 10 a 18 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà